Tai antradienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, praneša portalas „rbc.ua“.

„Ten bus ne vienas (maištų) sezonas. Ne taip greitai, kaip norėtume, bet procesas prasidėjo", – sakė pareigūnas.

Anot jo, situacija su J. Prigožinu pasauliui parodė, kad Rusija yra labai pavojinga teritorija. O tokių veiksmų iniciatoriai buvo Kremliuje esantys žmonės.

„Žmonės yra tose institucijose, kurios turėtų ginti Rusiją, ginti karinius dalinius. Atkreipkite dėmesį, kad teroristai užgrobia štabą, ir niekas jiems nesipriešina. Na, tikriausiai ten kažkas vyksta. Ir tai yra įžūli Putino diskreditavimo operacija“, – pridūrė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

Portalas primena, kad praėjusią savaitę J. Prigožinas apkaltino Rusijos reguliariąją kariuomenę smogus „Wagner“ užnugario stovykloms. Jis pasinaudojo šiuo incidentu kaip dingstimi surinkti savo samdinius ir traukti į Maskvą. J. Prigožinas teigė norėjęs priversti Putino režimą pakeisti karinę vadovybę ir gynybos ministrą Sergejų Šoigu.

Tačiau žygis į Maskvą nutrūko po J. Prigožino pokalbio su Baltarusijos diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka. Antradienį apsišaukėlis prezidentas pranešė, kad „Wagner“ įkūrėjas atvyko į Baltarusiją.

„The New Geopolitics Research Network“ direktorius ir karo ekspertas Michailas Samusis žurnalistams pareiškė, kad rimtesnis maištas Rusijoje gali kilti, jei jos kariniai lyderiai išdrįs surengti tokį reidą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją