Jei generolas M. Flynnas priims D. Trumpo pasiūlymą, jis taps trečiuoju įvardytu asmeniu, dirbsiančiu išrinktojo prezidento administracijoje. Be jo, jau žinomi vyriausiuoju prezidento patarėju išrinktas Steve‘as Bannonas ir Baltųjų rūmų personalo vadovu paskirtas Reince‘as Priebusas.

Visi pareigūnai yra paskirti dirbti Baltuosiuose rūmuose, todėl Senatas jų kandidatūroms pritarti neturės. Eidamas patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pareigas generolas M. Flynnas turės ne tik patarti prezidentui, bet ir prižiūrėti Baltųjų rūmų personalo, padedančio formuluoti JAV saugumo ir užsienio politikos agentūrų strategijas, darbą.

M. Flynnui įžengus į Baltuosius rūmus prasidės naujas šio buvusio karinės žvalgybos vado karjeros etapas. Beje, žodiniuose ir rašytiniuose pareiškimuose M. Flynnas ne kartą minėjo, kad JAV turi vertinti šalį sunaikinti norinčių radikalaus islamo išpažinėjų keliamą grėsmę.

„Gyvename kariaujančiame pasaulyje. Bet retas kuris amerikietis tai pripažįsta. Dar mažiau turi bent menkiausią idėją, kaip jį laimėti“, – rašo M. Flynnas šią vasarą išleistoje knygoje.

Reikia nepamiršti, kad karjerą kariuomenėje baigęs M. Flynnas iš paskutinio posto buvo nušalintas, po Maskvoje pasakytos apmokėtos kalbos jį buvo galima išvysti sėdintį greta Rusijos prezidento Vladimiro Putino, Hillary Clntons jis laikė verta įkalinimo, o Baracką Obamą yra pavadinęs melagiu ir kritikavo dėl plano, kaip kovoti su ISIS, neturėjimo.