Per interviu žurnalui „DuJour“ profesionalią sporto karjerą baigęs ekscentriškasis sportininkas, garsėjantis tatuiruotėmis, auskarais ir spalvingu stiliumi, tikino, kad Kim Jong Uno dėdė Jang Song Thaekas tebėra gyvas, nors Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida ir pranešė, kad gruodžio mėnesį už „antivalstybinius veiksmus“ jam buvo įvykdyta egzekucija, rašo „The Telegraph“.

„Apie Šiaurės Korėją čia gali sakyti bet ką ir žmonės tuo tikės“, - sakė D. Rodmanas.

„Kai paskutinį kartą ten vykau, buvo skelbiama, kad jie nužudė jo merginą, jie nužudė jo dėdę ir sušėrė jį šunims… o jie tuo metu stovėjo tiesiai už manęs“, - sakė D. Rodmanas.

Dennisas Rodmanas ir Kim Jong Unas (Kim Čen Unas)
Interviu ėmęs žurnalistas tuomet paprašė jo paaiškinti, ką jis turi galvoje, pažymėdamas, kad Šiaurės Korėjos režimas aiškiai nurodė, kad jo dėdei buvo įvykdyta mirties bausmė, bet D. Rodmanas pakartojo savo pareiškimą.

„Jis stovėjo štai čia“, - tikino D. Rodmanas.

D. Rodmanas sulaukė kaltinimų, jog buvo apkvailintas Pchenjano režimo ir pataikavo Šiaurės Korėjos lyderiui, per parodomąsias krepšinio varžybas sudainuodamas jam „Su gimimo diena“ ir ignoruodamas žmogaus teisių pažeidimų bei represijų įrodymus.

D. Rodmanas teigė, kad Kim Jong Unas trokšta surengti diskusijas su JAV prezidentu Baracku Obama ir jam sakęs, kad Šiaurės Korėja turi branduolinį ginklą, nes yra maža valstybė, turinti apsiginti.

„Jis tikrai, tikrai nori derėtis su B. Obama. Jis nemoka deramai to parodyti“, - sakė D. Rodmanas.

„Jis teigia, kad nenori nieko bombarduoti. Jis sakė, kad nenori žudyti amerikiečių. Jis myli amerikiečius“.

Anot Šiaurės Korėjos žiniasklaidos, Kim Jong Uno dėdė, laikytas jaunojo lyderio patarėju, buvo suimtas, skubiai nuteistas dėl išdavystės ir gruodžio 12 dieną sušaudytas.

Ginkluotės ekspertai ir Jungtinių Valstijų pareigūnai mano, kad Šiaurės Korėja ruošiasi ketvirtajam branduoliniam bandymui, nepaisydama Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų.

D. Rodmanas pasakojo vakarieniavęs su Kim Jong Unu milžiniškoje jachtoje ir teigė, kad Šiaurės Korėjos lyderis buvo pagautas ekstazės, kai jis pasiūlė surengti parodomąsias varžybas jo garbei.

Kim Jong Unas „pašoko į viršų, suplojo rankomis ir visiems pradėjo šaukti: „O, Dieve! Jis surengs man krepšinio varžybas!“, pasakojo D. Rodmanas.

Buvęs sunkusis krašto puolėjas pastebėjo, kad Kim Jong Uno žmona rengiasi madingiau už kitas korėjietes.

Jai „patinka „Gucci“, „Versace“. Ji rengiasi tikrai puikiai“, - sakė D. Rodmanas.

Teigiama, kad Šiaurės Korėjos lyderis yra aistringas krepšinio gerbėjas. Jis ypač mėgsta komandą „Chicago Bulls“, su kuria D. Rodmanas praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje iškovojo tris NBA čempionų titulus.

D. Rodmanas sausio mėnesį sukėlė pasipiktinimą, kai per vieną interviu CNN pareiškė, kad Šiaurės Korėjoje kalinamas korėjiečių kraujo turintis amerikietis krikščionis pats yra kaltas dėl tokio savo likimo.

Vėliau jis atsiprašė, teigdamas, kad dėl šio išsišokimo yra kaltas smarkus alkoholio vartojimas, ir atsigulė į vieną reabilitacijos įstaigą Naujajame Džersyje.

Apie savo alkoholizmą D. Rodmanas sakė: „A visuomet buvau linksmybių mėgėjas ir geriu todėl, kad man nuobodu“.