D.Cameronas žada persiderėti dėl Britanijos ryšių su Bendrija prieš 2017 metais organizuojamą referendumą dėl narystės ES, jeigu jo partija laimės, kaip manoma, sunkią kovą gegužės 7 dieną vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose.
Kultūros sekretorius Sajidas Javidas, per pietus žurnalistų paklaustas, ar nesigailėtų dėl Britanijos išstojimo iš ES, atsakė: „Svarbiausias dalykas yra leisti pasirinkti britams... Ar aš nubraukčiau bent ašarą? Ne“.
D.Cameronas, kuris tvirtina pasisakantis už tai, kad šalis liktų persitvarkiusioje Europos Sąjungoje, bet neatmeta kitokios galimybės, jeigu jo derybos bus nesėkmingos, siekia permainų, tarp kurių yra dar didesnis socialinių išmokų mažinimas imigrantams iš ES šalių, ir apribojimų verslui mažinimas.
„Yra daug priežasčių būti visiškai tikrais dėl planų, kad konservatoriai turi persiderėti, – sakė S.Javidas, buvęs investicijų bankininkas. – Tačiau ..., kai kalbama apie tų pakeitimų iškovojimą ir tada referendumą, niekas neturėtų būti atmesta“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)