„Manome, kad D. Cameronas pristatys referendumo rezultatus ir situaciją Jungtinėje Karalystėje... Nemanome, kad D. Cameronas šiuo etapu inicijuos Sutarties 50–ąjį straipsnį“, – sakė pareigūnas sekmadienį, kalbėdamas apie antradienį ir trečiadienį Briuselyje vyksiantį ES viršūnių susitikimą.

D. Cameronas penktadienį pranešė, kad iki spalio atsistatydins, pralaimėjęs savo organizuotą referendumą dėl tolesnės šalies narystės Bendrijoje. Jis nurodė, kad paliks savo įpėdiniui inicijuoti Lisabonos sutarties 50–ąjį straipsnį ir pradėti derybas dėl išstojimo iš ES.

ES vadovai, tarp jų Europos vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas, paragino Britaniją kiek įmanoma greičiau pradėti išstojimo derybas, kad būtų išvengta dar didesnės žalos Bendrijai, kurioje sparčiai stiprėja euroskeptiškos nuotaikos.

Aukštas ES pareigūnas po 27–ių Bendrijos valstybių ambasadorių susitikimo sakė, kad visi „supranta, kad Jungtinę Karalystę šiuo metu yra ištikusi krizė“.

„Klausimas apie tai, kada ir kaip (pasitraukti), manau, bus dalis D. Camerono pristatymo, kurį jis pateiks antradienį“, – sakė pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės.

„Kalbant apie kitų lyderių poziciją, tai jie pasirengę pradėti šį procesą kiek įmanoma greičiau, nes tai labiausiai atitiktų Jungtinės Karalystės ir ES interesus“, – pridūrė jis.

Visų 28 bloko valstybių lyderiai susitiks antradienį, o per vakarienę tos dienos vakarą D. Cameronas pateiks informaciją savo kolegoms.

Trečiadienį 27 šalių lyderiai susitiks nedalyvaujant D. Cameronui aptarti savo pozicijos po „Brexit“ referendumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)