Tai pati bendrovė paskelbė pirmadienį, praėjus vos kelioms dienoms po to, kai švedų politikas prisidėjo prie Ukrainos prezidento patarėjų komandos.

Dirbdamas Švedijos užsienio reikalų ministru C. Bildtas aktyviai kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir jo šalį dėl vaidmens Ukrainos konflikte. Švedijos diplomatijos vadovo postą C. Bildtas užėmė aštuonerius metus iki praeitų metų rugsėjo.

Politikas, kuris 10-ame dešimtmetyje taip pat trejus metus dirbo Švedijos premjero poste, „patarinės grupės „LetterOne“ valdybai“, rašoma tos bendrovės atstovo pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Liuksemburge registruota „LetterOne“, kuriai vadovauja Rusijos oligarchas Michailas Fridmanas, buvo įkurta 2013 metais ir specializuojasi energetikos bei technologijų sektoriuose.

Trečiadienį C. Bildtas taip pat buvo paskirtas į Ukrainos tarptautinę reformų patariamąją tarybą.

Ta grupė, konsultuojanti provakarietiškų pažiūrų prezidentą Petro Porošenka, siekia pagerinti saugumą šalyje, kurią jau ilgiau negu metus krečia ginkluotas konfliktas.

C. Bildtas vadovavo Švedijos vyriausybei 1991–1994 metais, o užsienio reikalų ministro poste dirbo 2006–2014 metais.

Savo „Twitter“ paskyroje jis save įvardija kaip „verslininką, suinteresuotą ateitimi ir taika“.

Į P. Porošenkos patarėjų grupė taip pat buvo siekiama įtraukti įtakingą JAV respublikoną senatorių Johną McCainą, bet jis praeitą savaitę atmetė tą pasiūlymą, sakydamas, kad šalies konstitucija neleidžia jam užimti tokių pareigų.