Pasak A. Kvasnevskio, jo ir Pato Cox'o misija jau davė teigiamų rezultatų, ir yra vilčių, kad iki rudens Ukrainai pavyks įgyvendinti tris pagrindines ES sąlygas - rinkimų reformą, teismų reformą ir „Tymošenko bylą“.

„Kas dėl Julijos Tymošenko, tai šiuo klausimu mes kartu su Patu Cox'u jau dirbame beveik metus. Du politikus mums jau pavyko išlaisvinti, dabar vedame derybas dėl Tymošenko bylos ir, man atrodo, šansų yra. Mes įsipareigojome nekalbėti apie mūsų misiją viešai. Dabar mes važinėjame tarp Charkovo, kur ligoninėje gydoma Julija Tymošenko, ir Kijevo, kur yra prezidentas V. Janukovyčius ir premjeras. Europos Sąjunga iškėlė Ukrainai tris sąlygas, kad būtų pasirašyta asociacijos sutartis: rinkimų ir teismų reformos bei Tymošenko byla. Man atrodo, kad yra galimybė, jog iki rudens bus pasiekta rezultatų visose trijose sferose“, - Lenkijos radijui sakė buvęs Lenkijos prezidentas.

Kaip žinoma, eilinė Europos Parlamento specialiojo pasiuntinio -derybininko Ukrainoje P. Kokso ir A. Kvasnevskio misija Ukrainoje numatoma birželio 11-13 dienomis.