„Manafortas visus išmokėjimus, kuriuos jo firma gavo nuo 2012 iki 2014 metų, atskleidė dokumentuose pagal Užsienio agentų registracijos įstatymą, antradienį vakare pateiktus JAV Teisingumo departamentui“, – rašo laikraštis „The Washington Post“.

Buvusio D. Trumpo prezidentinės kampanijos vadovo konsultacinė bendrovė privalėjo užsiregistruoti kaip užsienio agentė, kad galėtų konsultuoti šią prorusišką Ukrainos partiją, kurios vyriausybė 2014 metais buvo nuversta per vadinamąjį Maidano sukilimą. Tyčinis neužsiregistravimas gali būti traktuojamas kaip sunkus baudžiamasis nusikaltimas.

Deklaracija rodo, kad P. Manafortas 2012-2013 metais daug nuveikė dėl Regionų partijos, įgyvendindamas rinkimų kampanijos strategijas, rengdamas partijos programą ir vykdydamas tarptautinę rinkimų stebėseną.

Deklaracijoje nurodoma, kad firma pasirašė kontraktą su laikinuoju Regionų partijos vadovu Volodymyru Rybaku, kuris 2012-2014 metais buvo Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas.

Kaip rodo deklaracijos, P. Manaforto bendrovė ir Regionų partija bendradarbiaudamos daugiausiai dėmesio skyrė „valdžios decentralizavimui perduodant kuo daugiau galių regionams, vakarietiško tipo politinės partijos kūrimui ir Ukrainos transformavimui į patraukliausią investicijoms šalį regione“.

Firma iš šios ukrainiečių partijos gavo 17 mln. dolerių. Ji išleido beveik 4 mln. dolerių partijos interesams: apklausoms ir atlyginimams Ukrainoje, įskaitant 2,1 mln. dolerių – kelionėms.