„Liekame įsipareigoję spręsti konfliktą [Rytų Ukrainoje] Minsko susitarimų pagrindu. Apgailestaujame, kad Rusija vėl atsisakė susitikti Normandijos formatu užsienio reikalų ministrų lygiu“, – sakoma pareiškime, paskelbtame po Briuselyje įvykusio ministrų susitikimo su Ukrainos kolega.

Jie taip pat pareiškė, kad yra pasiruošę greitu metu surengti „Normandijos formato“ šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą.

„Pareiškiame esą pasirengę greitam susitikimui ir konstruktyviam apsikeitimui nuomonėmis... Pakartojame savo raginimą Rusijai daryti tą patį, kad būtų pasiekta ilgalaikė taika Donbase“, – nurodoma pareiškime.

Prancūzija ir Vokietija nuo 2015 metų tarpininkauja konflikte tarp Kijevo ir prorusiškų separatistų pagal „Normandijos ketverto“ formatą ir prižiūri trapias paliaubas.

Nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, Ukrainos rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose verda konfliktas tarp ukrainiečių kariuomenės ir prorusiškų separatistų. Jis jau pareikalavo 13 tūkst. gyvybių.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų separatistams paremti, bet Maskva tai neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)