Šešiolika įtariamųjų, iš kurių devyni tebėra laisvėje, yra kaltinami dalyvavimu, pasak Belgijos pareigūnų, teroristiniame sąmoksle, kuris subrendo rytiniame Vervjė mieste. Kai kurių kaltinamųjų advokatai tvirtina, kad jų ginamieji įstatymams nenusižengė.

Marouane El Bali, garsiausio kaltinamojo byloje advokatas sakė, kad jo ginamasis „savo draugui nešė porą ar dvi poras sportbačių“, kai buvo suimtas pareigūnų.

„Jis visai nėra radikalas“, – tikino advokatas Didier De Quevy.

Belgijos policijai 2015 metų sausio 15 dieną šturmuojant įtariamųjų slėptuvę Vervjė mieste buvo nukauti du vyrai, o 26 metų M.El Bali pasidavė pareigūnams. Policijos pareigūnai, į kuriuos buvo paleista mažiausiai 40 šūvių, pranešė toje slėptuvėje radę tris kalašnikovo tipo automatinius šautuvus, keturias rankines granatas, sprogmenų gamybai tinkamų cheminių medžiagų ir 23 policijos uniformas.

M.El Bali buvo pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti policijos pareigūnus, kuriuos kitas jo advokatas Sebastienas Courtoy pavadino „absurdiškais“.

Remiantis Belgijos pareigūnais, įtariamiesiems per atstumą vadovavo Abdelhamidas Abaaoudas , kurį Prancūzijos policijos pareigūnai susekė ir nukovė praėjus kelioms dienoms po 130 gyvybių nusinešusių išpuolių Paryžiuje.

Kaip M.El Bali bei dar du per policijos reidą Vervjė mieste žuvę įtariamieji, Soufiane'as Amgharas ir Khalidas Ben Larbi, A.Abaaoudas buvo kilęs iš to paties Molenbeko rajono Briuselyje.

Vervjė tyrimo santraukoje, kurią perskaitė teismui pirmininkaujantis teisėjas Pierre'as Hendrickxas , sakoma, jog Belgijos pareigūnai susiejo A.Abaaoudą su sąmokslu po to, kai susekė graikišką mobilaus telefono abonentą, kuris vadino save „Omaru“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)