38 ir 63 Islandijos parlamento (Altingo) nariai balsavo už rezoliuciją, kurią pateikė užsienio reikalų ministras Oessuras Skarphedinssonas. Kiti 13 įstatymų leidėjų susilaikė, o 12 balsavime nedalyvavo. Balsavusių prieš šį pasiūlymą nebuvo.

"Altingas patiki vyriausybei pripažinti Palestiną nepriklausoma ir suverenia valstybe, kurios sienos atitinka egzistavusias iki Šešių dienų karo 1967 metais", - sakoma parlamento rezoliucijoje.

Ten pat nurodoma, kad įstatymų leidėjai "taip pat ragina Izraelį ir Palestiną siekti susitaikymo (pasirašant) taikos sutartį, pagrįstą tautų teisėmis ir Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijomis, kurios reikalauja, kad Izraelio Valstybė ir Palestinos Valstybė pripažintų viena kitą."

Altingas pažymi, kad "PLO, Palestinos išsivadavimo organizacija, yra teisėta visų Palestinos žmonių atstovė, taip pat primena apie palestiniečių pabėgėlių teisę grįžti į savo buvusius namus" ir ragina abi puses nutraukti smurtą.

Islandijos pilietybę turinti palestinietė Amal Tamimi, kuri yra pirmoji į Altingą išrinkta musulmonė, sakė, "jog negali dar labiau didžiuotis", kai atidavė savo balsą.

"Šiandien - istorinė diena Islandijos ir Palestinos žmonėms", - pareiškė ji.

Šis balsavimas Islandijoje buvo surengtas palestiniečių vadovams tebekovojant dėl visateisės narystės Jungtinėse Tautose, kurios palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas paprašė JT Generalinėje Asamblėjoje rugsėjo 23 dieną.