Ruošdamasis susitikimui su Šiaurės Europos ir Baltijos šalių vadovais, jis pasakė, kad šios valstybės gali tapti ekonominio augimo avangardu.

Islandijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Danijos, Lietuvos Latvijos ir Estijos šalių vadovai dalyvauja aukščiausiojo lygio susitikime Londone.
D. Camerono manymu, tai sustiprins prekybą tarp šalių. Šiuo metu vykdomos prekybos vertė yra 54 mlrd. svarų per metus.

Vyriausybė paneigė kai kurių kritikų spėjimą, kad tai skeptiškų šalių susitikimas, surengtas siekiant rasti alternatyvą Europos Sąjungai.
BBC diplomatinis korespondentas Jamesas Robbinsas pasakė, kad praėjusią savaitę, kai Didžiojoje Britanijoje lankėsi Kinijos vicepremjeras, D. Cameronas vis kartojo, kad reikia orientuotis į Rytus, o dabar jis kartoja, kad reikia orientuotis į Šiaurę.

„Davidas Cameronas sako, kad susitikimo tikslas – pasidalinti idėjomis apie prekybą ir investavimą, ypač žaliųjų technologijų srityje, taip pat ir mintimis apie socialinę politiką“, – sako BBC korespondentas.

„Ne mažiau svarbūs ir politiniai klausimai. Tik dvi iš susitikimo dalyvių įsivedusios eurą, kitos dvi net nėra Europos Sąjungos narės. Kai kurie analitikai mano, kad tai euroskeptiškų šalių klubas.“

D. Cameronas pasakė, kad šalys susitiko siekdamos išspręsti ekonominius klausimus.

„Šiaurės Europos ir Baltijos šalys jau yra išsprendusios kai kuriuos klausimus, kurie šiandien dar aktualūs Britanijoje – pvz., kaip skatinti aukštųjų technologijų inovacijas ir augimą, kaip skatinti ekonomikos augimą nekenkiant aplinkai, kaip gerinti žmonių gerovę“, – pasakė jis.

„Šis susitikimas suteiks mums galimybę pasinaudoti jų patirtimi. Ir aš tikiuosi, kad Šiaurės Europos ir Baltijos šalys galės pasimokyti vienos iš kitų ir iš mūsų.“