Partija reikalauja pagerinti gyvenimo sąlygas tūkstančiams per Holokaustą likusių gyvų žmonių bei įteisinti kanapių vartojimą.

Maždaug 205 tūkst. pagyvenusių, po Holokausto išlikusių žmonių gyvena Izraelyje. Dauguma jų gauna finansinę pagalbą iš Izraelio ir Vokietijos.

Abi grupės susivienijo prieš kelis mėnesius, kai kanapės mėgėjų partijos "Žaliasis lapas" lyderiu tapo gerai žinomas komikas Gilas Kopatchas.

"Žaliasis lapas" taip pat stengiasi per rinkiminę kampaniją atkreipti dėmesį internete ir televizijoje skelbdamas komiškus ir prieštaringus rinkiminius šūkius.

Vienoje vietoje G.Kopatchas, sėdėdamas ant valstybės įkūrėjo ir pirmojo ministro pirmininko Davido Ben-Guriono kapo tvirtina, kad narkotikų vartojimas turi būti įteisintas, užuot kanapes pirkus iš didžiausių Izraelio priešų.

"Davidai, ar tu žinai, kad šalyje yra apie milijonas žolės rūkalių?", - kalba G.Kopatchas, tarp pirštų laikydamas didžiulę marihuanos suktinę.

"Ar žinote, kas jas augina? "Hamas" ir "Hizbollah"... Jie iš to daro pinigus ir perka už juos raketas. Ar negėda?"

"Žaliasis lapas" buvo įkurtas 1994 metais ir nuo tada dalyvavo visuose rinkimuose, tačiau niekada negalėjo įveikti dviejų procentų barjero, kad laimėtų vietą parlamente.