Apie 2.30 val. vietos laiku (21.30 Lietuvos laiku šeštadienį) Kučos mieste nežinomi užpuolikai atakavo Visuomeninio saugumo valdybos, Miesto administracijos ir Prekybos ir pramonės rūmų pastatus. Iš viso įvyko 12 sprogimų. Bombos buvo pagamintos iš suskystintų dujų balionų ir benzino kanistrų.

"Xinhua" duomenimis, per išpuolius žuvo apsaugininkas, sužeisti du policininkai ir du civiliai.

Policija nedelsdama ėmė persekioti užpuolikus. Keturi iš jų susisprogdino, o tris užpuolikus, pasipriešinusius pareigūnams, policininkai nušovė. Likusių grupuotės narių buvimo vieta nežinoma.

Iki šiol už išpuolius atsakomybės niekas neprisiėmė. Manoma, kad išpuolį galėjo surengti ekstremistinė grupuotė "Rytų Turkestanas", siekianti Kinijos šiaurės vakaruose sukurti nepriklausomą valstybę.

Sindziangas - musulmonų uigūrų autonominis regionas šiaurės vakarų Kinijoje. Istorinis šio regiono pavadinimas yra Rytų Turkestanas.

Pasaulio uigūrų kongreso atstovas Dilsatas Rasitas (Dilxat Raxit) sakė, kad dėl išpuolių kalta pati Kinijos valdžia, Sindziango provincijoje vykdanti represinę politiką.

"Siekiant išvengti padėties pablogėjimo Rytų Turkestane, raginu tarptautinę bendruomenę paspausti Kinijos valdžią nutraukti sistemingą represinę politiką", - sakė jis.