Ukrainos rados deputatas iš Krymo Leonidas Pilunskis, kurį cituoja UNIAN, tokią Rusijos iniciatyvą apibūdino kaip kišimąsi į Ukrainos vidaus reikalus. Jis pareiškė, kad į situaciją turi įsitraukti milicija ir Nacionalinio saugumo tarnyba.

Priminsime, kad paminklas Jekaterinai II, kuri yra laikoma Sevastopolio įkūrėja, buvo pastatytas birželio viduryje pastatytas miesto tarybos deputatų iniciatyva. Prieš tokį sprendimą sukilo miesto merija. Valdininkai pareiškė, kad iniciatyva nebuvo tinkamai suderinta su žemės resursų valdyba ir kultūrinio paveldo apsaugos skyriumi.

Birželio 6 d. Sevastopolio ūkio teismas uždraudė statyti paminklą, tačiau nepaisant to, jis vis tik buvo pastatytas. Vėliau, liepos pradžioje, tas pats teismas panaikino miesto tarybos sprendimą dėl paminklo statymo.

Prorusiškų organizacijų atstovai jau organizavo budėjimą prie paminklo, kad sutrukdytų galimam jo nugriovimui. Tuo tarpu Krymo totoriai savo ruožtu pareiškė, kad yra pasirengę mobilizuoti savo aktyvistus, kad šie padėtų demontuoti paminklą.