Taryba pripažino, kad „Clissold“ laisvalaikio centro Hackney rajone šiaurės Londone darbuotojai padarė klaidą ir atsiprašė šeimos, rašo telegraph.co.uk. 39 metų teisininkas D. Toube baseiną lankydavo sekmadieniais 9 val. ryto.

„Kai atvykau į baseiną, darbuotojai man pasakė, kad vyksta „vien musulmonų vyrų pasiplaukiojimas“,“ – sakė D. Toube.

„Paklausiau, ar aš ir mano sūnus galėtume taip pat paplaukioti, nes juk esame vyrai. Man atsakė, kad šis laikas yra skirtas tik musulmonams, tad aš negalintis prisijungti,“ – pridūrė D. Toube.

Tuomet D. Toube pakalbėjo su budinčiu vadybininku, kuris patvirtino, kad jo negalima įleisti.

„Aš paklausiau, kas būtų, jei ateičiau ir pasakyčiau, kad esu musulmonas. Vadybininkas atsakė, kad reikėtų pasiklausti plaukiojančių musulmonų, ar jie neprieštarautų, jei aš su sūnumi prie jų prisijungčiau. Jei jie neprieštarautų, mus galėtų įleisti,“ – aiškino D. Toube.

„Kuklumo“ pasiplaukiojimai vyksta kiekvieną sekmadienio rytą nuo 8 iki 9.30.

Du tinklapiai reklamavo juos kaip skirtus vien musulmonams vyrams. Tačiau dr. Taj Hargey, musulmonų švietimo centro Oksforde vadovas, pareiškė, kad Korane nėra reikalavimo, kad musulmonai vengtų plaukioti kartu su ne musulmonais.

Vienintelis reikalavimas, anot jo, yra moterims, kad šios plaukiodamos būtų kukliai prisidengusios.

Hackney tarybos atstovas spaudai pasakė: „Joks Hackney laisvalaikio centras savo tvarkaraštyje nėra numatęs plaukiojimo laiko atskiroms religijos. Kaip ir daugelyje baseinų, čia būna numatytas laikas, kai plaukioti gali tik vienos lyties asmenys. Šiuo metu tai buvo vien vyrams skirtas laikas.

„Darbuotojas šioje situacijoje padarė klaidą. Šiuo metu laisvalaikio centro vadovas siekia užtikrinti, kad visi darbuotojai būtų teisingai informuoti apie centre vykstančius užsiėmimus. Hackney taryba norėtų atsiprašyti visų, kam buvo suteikta neteisinga informacija kurioje nors iš mūsų institucijų.“