Antrą naktį tęsiantis neramumams Viljė le Belio mieste ir jo apylinkėse vietos savivaldos pareigūnas teigė, jog iš neaiškaus ginklo į petį buvo pašautas vienas policininkas, tačiau sužeidimas nėra rimtas.

Vėlyvą vakarą jaunuoliai iš viso padegė 36 automobilius, tarp kurių buvo ir policijos automobilis bei šiukšlių sunkvežimis, pranešė policija ir vietos pareigūnai.

"Reuters" liudininkai informavo, jog policija buvo apmėtyta akmenimis, degiomis bombomis ir turėjo saugotis didelių fejerverkų, kurie sproginėjo virš jų galvų per kelias valandas užtrukusius susirėmimus su riaušininkais.

Policija atsakė ašarinėmis dujomis, guminėmis kulkomis ir dažų šautuvais, skirtais identifikuoti neramumų kėlėjus. Gatves nuklojo riaušininkų mėtyti akmenys ir policininkų šovinių tūtelės.

Sužeistiems pareigūnams pagalba buvo suteikta vietos gaisrinėje, kurią policija naudojo kaip bazę. Pareigūnai teigė, jog nesunkiai buvo sužeisti 40 pareigūnų, o trims prireikė vykti į ligoninę.

Vietos meras Didier Vaillantas, anksčiau paraginęs laikytis ramybės, teigė, jog į policininkus buvo šaudoma iš orinių ginklų. "Atrodo, jog naktis bus ilga", - sakė jis.

Smurtas priminė 2005 metų riaušes Prancūzijos nuskurdusiuose, įvairios etninės kilmės gyventojų rajonuose.

Pirmadienį į Viljė le Belį atvyko papildomos policininkų pajėgos, nes buvo nerimaujama, kad pasikartos sekmadienio neramumai, kuriuos įžiebė kruvina avarija, per kurią žuvo du mopedu važiavę ir su policijos automobiliu susidūrę jaunuoliai.

Premjeras apsilankė Paryžiaus priemiestyje

Po naujų naktinių riaušių Paryžiaus šiaurėje Prancūzijos ministras pirmininkas Francois Fillonas antradienį apsilankė Viljė le Belio priemiestyje, praneša agentūra AFP.

Čia jaunimas naktį vėl susirėmė su policija. Naujausiais žinybų duomenimis, per riaušes sužeisti 82 policininkai.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pareiškė, kad grįžęs po viešnagės Kinijoje surengs krizinį susitikimą su ministrais. Be to, prezidentas, oficialiais duomenimis, pakvietė pokalbio abiejų jaunuolių, žuvusių sekmadienį jų mopedui susidūrus su policijos automobiliu, tėvus. Jis telefonu patarinėjo vidaus reikalų ministrei, kaip elgtis gatvės mūšių atvejais. Prieš dvejus metus Paryžiaus priemiesčiuose kilus riaušėms N. Sarkozy buvo vidaus reikalų ministras.

Prancūzijos žiniasklaida baiminasi, kad gali pasikartoti 2005 metų košmaras, kai kelias savaites trukę neramumai sukrėtė visą šalį.