Opozicinės partijos „Kadima“ aktyvistas G. Sharonas pareiškė, kad Izraelio pietūs bus ramūs tik tuomet, kai Izraelis galės paskelbti visišką pergalę prieš „Hamas“ ir kitas radikalias šios teritorijos grupuotes.

Priešingu atveju liks vienintelė alternatyva – vėl okupuoti Gazos Ruožą, iš kurios Izraelio kariuomenė pasitraukė 2005 metais jo tėvo įsakymu.

Kad pažabotų terorizmą, armijai reikia pradėti visuotinį puolimą. „Sulyginkite su žeme visą Gazą. Amerikiečiai nesustojo ties Hirošima – japonai nepakankamai greitai norėjo pasiduoti, taigi jie smogė ir Nagasakiui“, - rašė jis laikraštyje „Jerusalem Post“.

G. Sharonas, kuris taip pat turi majoro laipsnį ir priklauso Izraelio rezervo pajėgoms, teigė, kad Izraelio vyriausybė turėtų priversti Gazos Ruožo vadovybę kapituliuoti, užblokuodama bet kokį tiekimą.

„Gazoje neturėtų būti nei elektros, nei degalų, nei važiuojančių automobilių. Tuomet jie tikrai paprašytų paliaubų“, - rašė jis.

„Jeigu taip įvyktų, vaizdai iš Gazos Ruožo gali būti nemalonūs, tačiau Izraelis pasiektų greitą pergalę ir išsaugotų mūsų karių ir civilių gyventojų gyvybes“, - tvirtino G. Sharonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (481)