„Pasitaręs su kolegomis ir atsižvelgdamas į aplinkybes parlamente nusprendžiau, kad tas asmuo negaliu būti aš“, – B. Johnsonas sakė kalbėdamas Londono centre po to, kai jo sąjungininkas euroskeptikas Michaelas Gove'as sumažino buvusio mero galimybes, iškėlęs savo kandidatūrą į partijos ir vyriausybės vadovo postą.

Vidaus reikalų ministrė Theresa May, taip pat paskelbusi, kad kandidatuos, dabar yra aiški favoritė tapti vienijančia veikėja po referendumo kampanijos, atskleidusios gilius nesutarimus Konservatorių partijoje.

„Mano vaidmuo bus teikti visą įmanomą palaikymą kitai Konservatorių administracijai“, – pareiškė B. Johnsonas, daugelio laikytas favoritu tapti D. Camerono įpėdiniu.

B. Johnsonas pridūrė, kad būsimi partijos lyderio rinkimai yra „galimybė suvienyti mūsų šaly ir mūsų visuomenę“.

„Gyvybiškai svarbu, kad sutelktume visus partijoje“, – pabrėžė jis.

„Tai mūsų galimybė atkurti Britanijos – nepriklausomos, suverenios ir save valdančios valstybės – pozicijas“, – aiškino buvęs sostinės meras, taip pat ragindamas sukurti „balais pagrįstą imigracijos sistemą“, panašią į veikiančią Australijoje.

Praeitą ketvirtadienį 52 proc. referendume balsavusių britų nubalsavo už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos, o Britanija taps pirmąja tai padariusia šalimi per 60 metų gyvuojančio bloko istoriją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)