Apsaugos kamerų nufilmuotoje medžiagoje matyti, kaip praėjusią savaitę Yanira Maldonado su vyru lipa į autobusą Meksikoje, praneša CNN. Pora turi rankinę, dvi antklodes ir du butelius vandens.

Tai įprastas vaizdas daugelyje pasaulio autobusų stočių. Šiuo atveju advokatas Francisci Benitezas teigia, jog tai – svarus įrodymas, kad sutuoktiniai neturėjo krepšio, kuriame būtų tilpęs toks marihuanos kiekis, kokį Y. Maldonado kaltinama norėjusi pravežti.

Septynių vaikų motina mormonė Y. Maldonado jau savaitę laikoma Meksikos kalėjime. Ji kaltinama norėjusi pravežti po autobuso sėdyne 5,7 kg marihuanos. Moteris tvirtina esanti nekalta. Šis atvejis sulaukė JAV įstatymų leidėjų dėmesio.

Šį penktadienį teisėjas turi nuspręsti, ar pakanka įrodymų pateikti Y. Maldonado kaltinimus narkotikų gabenimu. Jei kaltinimai nebus pateikti, moterį privalo paleisti, teigė advokatas F. Benitezas.
Jo teigimu, kažkas kitas įnešė narkotikus į autobusą, nes marihuanos pakuotės niekaip netilptų į Y. Maldonado rankinę.

Be to, sutuoktiniai nėra buvę teisti JAV.

Moters vyras Gary džiaugiasi teisme parodyta filmuota medžiaga: „Tai svarbiausias dalykas, padėsiantis įrodyti, kad ji nekalta.“

Anot G. Maldonado, prokurorų argumentas, kad narkotikus galėjo suvynioti į antklodę, neturi pagrindo – neįmanoma suvynioti 5,7 kg marihuanos į antklodę ir persimesti per petį.

Moterį sulaikę meksikiečiai kareiviai dar neliudijo teisme. Jie turėjo atvykti į teismą trečiadienį, tačiau neatvyko.

Maldonado šeima kategoriškai neigia kaltinimus ir yra įsitikinę laiminga pabaiga.