ISI vadovas šeichas Abu Bakras al Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis) "padarė klaidą" paskelbęs apie kaimyninėse arabų šalyse veikiančių abiejų radikalių islamistų grupuočių susijungimą, "nepasikonsultavęs su mumis", pažymėjo A.al Zawahiri.

Pasak jo, šie susijungimo planai "kenkia visiems džihadistams", nurodė jis, pridūręs, kad "al Nusra Front" yra nepriklausoma "al Qaeda" grupuotė.

A.al Zawahiri nurodė ISI ir "al Nusra" "nutraukti visus priešiškus veiksmus viena prieš kitą" ir padėti viena kitai "žmonėmis, pinigais ir ginklais".

Jis taip pat paskyrė dvasininką Abu Khalidą al Suri savo atstovu Sirijoje, kuris spręs visus klausimus, kylančius dėl sprendimo atšaukti abiejų grupuočių susijungimą.

Laiško, kurį "al Jazeera" teigia gavusi iš "patikimų šaltinių Sirijoje", autentiškumas negalėjo būti patvirtintas nepriklausomų šaltinių.

Balandžio pradžioje A.B.al Baghdadi pareiškė, kad "al Nusra Front" yra ISI padalinys ir kada ISI turėtų būti pervadintas "Irako ir Levanto islamo valstybe".

"Al Nusra" vadovas Abu Muhammadas al Julani pripažino šį ryšį, tačiau atmetė susijungimo planus ir kritikavo ISI lyderį dėl to pareiškimo.

Ši deklaracija sukėlė sambrūzdį tarp džihadistų, kovojančių su Sirijos prezidento Basharo al Assado režimu, o A.M.al Julani viešai prisiekė ištikimybę A.al Zawahiri.

Reaguodamas socialiniame tinkle "Twitter" į A.al Zawahiri tarpininkavimą, A.M.al Julani išreiškė "pagarbą" A.B.al Baghdadi ir sakė esantis pasiruošęs bendradarbiauti su juo "kovojant su Dievo priešais".

"Al Nusra Front", įkurta pernai sausį, gruodį buvo įtraukta Jungtinių Valstijų į terorizmą remiančių organizacijų sąrašą, kuriame yra ir "al Qaeda". Ši grupuotė yra įvykdžiusi kai kurias iš kruviniausių atakų per sukilimą prieš Sirijos režimą ir prisiėmusi atsakomybę dėl kelių mirtininkų sprogdintojų išpuolių.