Kai 1835 metų lapkričio 30 dieną Amerikoje gimė rašytojas Markas Twainas, danguje pasirodė Halley‘io kometa. Rašytojas ne kartą žadėjo, jog šį pasaulį paliks, kai po 75 metų kometa vėl pasirodys.

„Atėjau kartu su Halley‘io kometa...Ir ji sugrįš.... Tikiuosi išeiti kartu su ja, - yra sakęs rašytojas. - Du keistuoliai, pasirodė kartu – kartu ir turi išeiti.“

Po stipraus širdies smūgio 1910 metų balandžio 21 dieną amerikietis mirė – praėjus dienai po kometos pasirodymo.

Markas Twainas


1999 metų gruodžio 14 dieną karikatūristas Charlesas Schultzas paskelbė išeinąs į pensiją – jis net 50 metų kūrė legendinius komiksus „Peanuts“. Kūrėjas neketino savo darbo kam nors perleisti: „Viskas turi pradžią ir pabaigą. Toks mano sprendimas. Prie jų neprisilies niekas kitas“.
Užtarnauta pensija menininkas džiaugėsi neilgai, 2000 metų vasario 12 dieną jis mirė nuo gautinės žarnos vėžio – likus vos dienai iki paskutinės „Peatnuts“ serijos pasirodymo.
Peanuts karikatūristas Charlesas Schulzas

1776 metais Thomas Jeffersonas, Johnas Adamsas ir
parengė
Nepriklausomybės deklaraciją. Tų pačių metų liepos 4-ąją dokumentas buvo pasirašytas, ir Jungtinės Amerikos valstijos tapo nepriklausoma valstybe.

Trečiasis JAV prezidentas ir idėjinis dokumento autorius Th. Jeffersonas mirė minint 50-ąsias deklaracijos pasirašymo metines. Jo paskutiniai žodžiai buvo „ Šiandien 4-oji?“. Sulaukęs teigiamo atsakymo, jis taikiai atsisveikino su šiuo pasauliu.

Thomas Jeffersonas

Antrosios Johno Adamso kadencijos JAV prezidento poste metu jis ir jo pirmtakas Thomas Jeffersonas nesutarė daugeliu politikos ir valdymo klausimų, pažiūros juos ir išskyrė. Draugystė atgimė praėjus daugeliui metu po to, kai abu jau nebebuvo Amerikos vadovai.
Mirties patale 1826 metų liepos 4-ąją, pradėjus 50 metų po Nepriklausomybės deklaracijos pasirašymo, leisgyvis J. Adamsas išlemeno paskutinius žodžius: „Th. Jeffersonas vis dar gyvas“. Jis labai klydo – Th. Jeffersovas buvo miręs prieš 5 valandas.
JAV prezidentas Johnas Adamsas


1936 metais pasirodė pirmasis žurnalo „Life“ numeris. Jos pavadinimas skelbė – „A Life Begins“ (Gyvenimas prasideda). Žurnale pradėta pasakoti mažylio George gyvenimo istorija – leidinys visus savo gyvavimo metus tęsė šią istoriją ir aprašinėjo jo gyvenimą.
2000 metų kovą „Life“ paskelbė rengiantis jau paskutinį numerį, o pavadinimas konstatavo „A Life Ends“ (Gyvenimas baigėsi). Praėjus mėnesiui mirė ir George.
Žurnalas LIFE

Austrų kompozitorius Arnoldas Schoenbergas visą gyvenimą paniškai bijojo skaičiaus 13. Gimė jis 1874 metų rugsėjo 13 dieną ir šventai tikėjo, jog jo likimą lemia būtent šis skaičius. Fobija buvusi tokia stipri, jog jis netgi pakeitė savo kūrinio pavadinimą iš „Moses und Aaron“ į „Moses und Aron“, nes pirmasis variantas buvo sudarytas iš 13 raidžių.

Sulaukus 76-ojo gimtadienio, kompozitoriui vienas astrologas priminęs, jog 7+6 yra 13. Apimtas nenusakomo nerimo, 1951 metų liepos 13 dieną jis visą dieną praleido tirtėdamas iš baimės savo lovoje. Laikrodžiui artėjant prie vidurnakčio, į kambarį įžengė žmona ir išdrožė pamokslą apie iššvaistytą dieną. Moteris pasakojo: „Iki vidurnakčio likus 15 minučių pažiūrėjau į laikrodį ir pasakiau sau: dar 15 minučių ir baisiausia jau bus praeityje. Tada paskambino gydytojas. Arnoldas du kartus sugargaliavo, širdis smarkiai suplakė ir tai buvo viskas“.

Kompozitoriaus mirties priežastis taip ir nenustatyta, tačiau spėjama, jog jį pražudė būtent paniška baimė.

Austrų kompozitorius Arnoldas Schoenbergas

Operos solistas Leonardas Warrenas mirė Niujorko Metropolitano operos scenoje dainuodamas ariją iš Verdi operos „La Forza del Destino“ (Likimo galia). Išdainavęs eilutes “Morir! Tremenda cosa!” (Mirti! Didi akimirka!), jis dar spėjo ištarti „Urna fatale dal mio destino“ (Traukitės, likimo siųsti burtai), jis susmuko. Mirties priežastis – kraujo išsiliejimas į smegenis.

Solistas  Leonardas Warrenas


Johnas Sedgwickas JAV Pilietinio karo metais buvo sąjungininkų armijos generolas. Per mūšį dėl Spotsilveinijos generolas ragino savo vyrus stoti į mūšį. Konfederacijos snaiperiai slėpėsi visai netoliese. Generolo kariams taisantis šautuvus, J. Sedgwickas, visada demonstravęs ypatingą drąsą, ėmė mokyti priedangoje buvusį savo karį: „Kodėl, mano žmogau, taip darai – man dėl tavęs gėda. Jie nepataikytų ir net į arti esantį dramblį“. Po kelių sekundžių jis buvo pašautas į veidą ir mirė.
Johnas Sedgwickas

88 metų Margarete Soder ir jos dukra Renate Burls vyko į kapines paminėti mylimo vyro ir tėvo Emilio Soderio mirties metinių.
mirė per nelaimingą atsitikimą darbe 1957 metų liepos 29 dieną.

M. Soder su dukra į kapines vykdavo kiekvienais metais, prie kapo palikdavo gėlių, tačiau 2013 metų liepos 29 dieną pakeliui į jas rėžėsi kitas automobilis. R. Burls patyrė lengvų sužalojimų, tačiau jos mamai nepasisekė. M. Soder žuvo lygiai tą pačią dieną, kurią prieš 56 metus mirė jos mylimas vyras. Avariją sukėlusiam vairuotojui jokie kaltinimai nepareikšti. R. Burls paaiškina, kodėl: „Tėtis žuvo per avariją. Mamą taip pat atėmė tokia pati tragedija. Akivaizdu, kad taip buvo lemta“.

2002 metais Suomijos Rahės mieste 70 metų broliai dvyniai žuvo tame pačiame kelyje tą pačią dieną. Įdomu tai, jog abu partrenkė sunkvežimiai, kai jie per pūgą važiavo dviračiais. Broliai mirė vienas nuo kito būdami 2,4 kilometrų atstumu.