VSD pranešėjo istoriją tyrusi Seimo komisija savo išvadose nurodė gavusi duomenų apie tai, kad kai kurie su baltarusiškų trąšų verslu susiję asmenys bandė tapti ir tapo nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių valstybės įstaigų vadovais bei išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos patarėjais.

Be kita ko, komisija padarė išvadą, kad G. Nausėdą daro pažeidžiamą jo ir jo aplinkos palaikomi ryšiai su asmenimis, kurie yra susiję su baltarusiškų trąšų verslu besiverčiančiais asmenimis ir verslo įmonių vadovais (akcininkais) bei atstovais.

Delfi žiniomis, įslaptintoje tyrimo medžiagoje, ieškant šių teiginių pagrindimo, galima rasti minimą ir J. Šovienės pavardę, – svarstoma, kad ji gali būti susijusi baltarusiškų trąšų verslu.

Vienas iš Delfi šaltinių vertino, kad tai – įdomus istorijos elementas, bet esą ne pagrindinis visame baltarusiškų trąšų verslo epizode.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)