Kaip rašo „Kauno diena“, įtariama, kad ši bendrovė savo vardu įsigijo penkis "iPhone" aparatus, kuriuos perdavė naudotis žemės ūkio viceministrui A. Macijauskui ir neįvardijamam Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) darbuotojui. Teisėsaugos pareigūnai tiria versiją, ar po kelis tūkst. litų kainuojantys aparatai netraktuotini kaip kyšis valdininkams.

Bendrovė "Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos" turi nemažai sutarčių su ŽŪM, kai kuriais jos padaliniais, tarp jų ir NMA, yra laimėjusi ne vieną programinės įrangos tiekimo konkursą.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Tarasevičius pripažino, kad STT iniciatyva "yra vykdomas toks ikiteisminis tyrimas".

ŽŪM Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Vilius Rekevičius sakė žinąs "šią telefonų istoriją", nes ji jau esą buvo tiriama ministerijoje. Pasak V.Rekevičiaus, išmanieji telefonai buvo įsigyti NMA ir neva iškart įrašyti į agentūros balansą: "Jie nepriklauso jokiai privačiai bendrovei."