„Iš principo nedovanotinas dalykas, iš principo jie paveda visų pirma patys save, ir mūsų komisiją ir labai daug ką. Nemanau, kad čia normali situacija, kai taip gaunasi per Seimo rinkimus“, – per spaudos konferenciją pirmadienio naktį sakė Z.Vaigauskas.

Po rinkimų beveik iki vidurnakčio VRK neskelbė jokių rinkimų rezultatų, pasak Z.Vaigausko, dėl IT sistemą prižiūrinčios bendrovės kaltės. Taip pat dieną maždaug pusvalandžiui buvo strigusi VRK sistema ir kio trukdžių rinkėjams balsuojant ne savo apylinkėje, o jungiantis per elektroninius valdžios vartus prie rinkėjo puslapio tam tikrą laiką buvo galima matyti kitų žmonių asmens duomenis.

„Pirma palaukime su rezultatais, juos reikia paskelbti, sutvarkyti, kad nekeltų abejonių, – į klausimą, ar trauksis iš posto, atsakė Z.Vaigauskas, – Galų gale mano kadencija baigiasi, aš tikrai sakiau, kad jokiu būdu nepretenduoju į naują kadenciją, aš ir taip pakankamai ilgai esu komisijos pirmininkas“.

A. Butkevičius: VRK vadovas dėl nesklandumų organizuojant rinkimus turi atsistatydinti

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas turėtų atsistatydinti dėl nesklandumų organizuojant rinkimus, sako premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

„Aš manau, kad taip“, – žurnalistams į klausimą, ar Z.Vaigauskas turėtų rašyti atsistatydinimo pareiškimą, pirmadienio naktį atsakė A.Butkevičius.

„Investicijos buvo padarytos labai didelės, buvo atsižvelgta į jų pageidavimus ir norus, kad informacinės technologijos būtų pertvarkytos, mes skyrėme tuos pinigus, kad neiškiltų problemų, kurios iškildavo anksčiau, ir kaip matėme, su nauja modernia technologija ponas Z.Vaigauskas nesusitvarkė. Manau, turėtų prisiimti atsakomybę“, – kalbėjo premjeras.

Nuo 20 val. uždarius rinkimų apylinkes beveik iki vidurnakčio VRK neskelbė jokių rinkimų rezultatų. Pasak Z.Vaigausko, tai įvyo dėl IT sistemą prižiūrinčios bendrovės kaltės. Taip pat dieną maždaug pusvalandžiui buvo strigusi VRK sistema ir kilo trukdžių rinkėjams balsuojant ne savo apylinkėje, o jungiantis per elektroninius valdžios vartus prie rinkėjo puslapio tam tikrą laiką buvo galima matyti kitų žmonių asmens duomenis.

„Pirma palaukime su rezultatais, juos reikia paskelbti, sutvarkyti, kad nekeltų abejonių, – į klausimą, ar trauksis iš posto, atsakė Z.Vaigauskas, – Galų gale mano kadencija baigiasi, aš tikrai sakiau, kad jokiu būdu nepretenduoju į naują kadenciją, aš ir taip pakankamai ilgai esu komisijos pirmininkas.“

Z.Vaigauskas Vyriausiajai rinkimų komisijai vadovauja jau daugiau kaip 20 metų, nuo 1994-ųjų.