Buvęs Lietuvos ambasadorius Jungtinėse Amerikos Valstijose Žygimantas PavilionisŽinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė, jog V. Putinas nukreipti dėmesį nuo tikrų problemų, o būtent nuo Ukrainos:

„Jis pasaulio dėmesį bando sutelkti ties Sirija, norėdamas paslėpti savo nusikaltimus Ukrainoje, paneigti faktą, kad būtent jis yra pagrindinis terorizmo finansuotojas ir Ukrainoje, ir Kaukaze, taip pat ir Sirijoje. V. Putinui dabar išties sunku – naftos kainos krenta, populiarumas visuomenėje gali būti palaikomas tik karais, kariniais konfliktais, todėl V. Putinas JTO kuria dar vieną frontą, kitaip jis neišsilaikys. Antra vertus, jo tikslas – suskaldyti Vakarus, kurie kurį laiką su juo nesusitikinėjo, jam rankų nespaudė. Tas miražas, kuris sukurtas Sirijoje, iš tikrųjų yra nukreiptas į Ukrainą, V. Putinas labai bijo čia pralaimėti. Kai kurie Vakarų lyderiai vis bando V. Putinui pažiūrėti į akis, bet kaip sakė JAV senatorius Džonas Makeinas, deja, ten yra vis tos pačios raidės – KGB. Taigi, Putinas siekia atitraukti pasaulio dėmesį nuo Ukrainos“.

Žygimantas Pavilionis

Anot diplomato, Sirijos miražas gali būti toks didelis, jog visi užmirš, kad iš tikrųjų esminė problema yra būtent Ukraina:

„Ir jeigu Ukrainoje pavyks įtvirtinti demokratiją, būtent čia ir bus išspręstos globalios problemos. Bijau, kad V. Putinas, prisidengęs tuo Sirijos miražu, gali imtis kažkokių veiksmų. Juo labiau, kad Rusija grasina netgi branduoliniu ginklu. O taip elgiasi tik bepročiai. Būtent V. Putinas šiuo metu primeta savo žaidimo taisykles, kurių laikosi kai kurie Vakarų šalių lyderiai lyderiai. Tai tikrai nepriimtina“, - kalbėjo Ž. Pavilionis.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis nuo 6.05 val. iki 9.00 val.