„Negandą – plintantį užkratą vis naujomis atmainomis, (…) papildo dar kapituliacijos ar pasidavimo užkratas: nesipriešinti, nesiskiepyti, o tai reiškia platinti, nes kiekvienas, kuris nesiskiepija, yra potencialus platintojas. Reikia tai kiekvienam į akis aiškiai pasakyti, aš to pasigendu. Plinta antivakserių sektantizmas, kuriam valstybė nesipriešina“, – konstatavo konservatorių garbės pirmininkas.

Tokie veiksmai, pasak jo, yra priešų veiksmai, už kuriuos turi būti suvokiama atsakomybė.

„Ir už nesiskiepijimą, ir už agitaciją nesiskiepyti. Mes kol kas kaip valstybė nekvalifikuojame tų reiškinių kaip nusikalstamų veikų – mes esame švelnūs ir mandagūs. Ir galbūt dėl to taip pat nukentėsime, nes netramdome ne tik tendencijų, bet ir kryptingos veiklos įstatymine ir teisėtvarkos jėga, nors tai galėtų būti daroma“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Agitacija nesiskiepyti, pasak jo, galėtų būti vertinama kaip kenkimas.

„Seimas turi veikti šioje būsenoje, karo stovyje. Mes esame kare“, – pabrėžė profesorius.

Čia, pažymėjo V. Landsbergis, yra išnaudoti dar ne visi valstybės resursai.

„Esame valdanti partija laikinai, bet turime atlikti savo paskirtį tame laikotarpyje, kuris mums teko. Todėl pasvarstykime savo ir koalicijos tarpe, ar tikrai viską valstybė daro, kad pasipriešintų tam kenkimui, kuris yra antivakserinis virusas“, – iškėlė klausimą V. Landsbergis.

Profesorius taip pat kalbėjo apie tai, kad šalis turi būti pasiruošusi bet kam.

„Žmonių noras ieškoti gali būti panaudotas kaip ginklas“, – teigė V. Landsbergis.

Šioje situacijoje jis teigė matantis konsoliduoto ES veikimo stoką.

„Sienos pažeidėjai, kaip mes juos suprastume ar užjaustume, yra įstatymo pažeidėjai ir jiems tai turi būti aiškiai pasakoma. Kaip aš galvoju ir esu pasiūlęs, kad tie, kurie prašo prieglobsčio, turi pasirašyti, jog suvokia pažeidę įstatymą, savo kojomis eidami be leidimo per valstybės sieną“, – kalbėjo profesorius.

Taip pat, pasak V. Landsbergio, jeigu jų tarpe yra kitus nusikaltimus darantys asmenys, jie neturėtų turėti galimybės prašytis prieglobsčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1721)