Norint panaikinti N. Venckienės neliečiamybę, tokį sprendimą turėtų palaikyti 71 Seimo narys. Kol kas trys partijos - socialdemokratai, konservatoriai ir Liberlų sąjūdis - ketina balsuoti už neliečiamybės atėmimą. Jų atstovai Seime turi bendrai 82 narius, pranešė LNK „Žinios“.

Tačiau Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas sako, kad frakcija ragins palaikyti N. Venckienę ir neatiduoti jos į teisėsaugos rankas. N. Venckienė Seime taip pat nebalsavo už darbiečių neliečiamybės panaikinimą.

„Palaikysim. Aš agituosiu, kad palaikytų ją“, - sakė V. Uspaskichas.

Neringa Venckienė
Kiti valdančiosios koalicijos partneriai - „Tvarka ir teisingumas“ ir Lenkų rinkimų akcija - dėl balsavimo kol kas neapsisprendė.

DELFI primena, kad generalinis prokuroras Darius Valys penktadienį kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę, „Drąsos kelio“ lyderę N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Seimas kartą jau buvo panaikinęs N. Venckienės teisinį imunitetą dar jai dirbant teisėja. Vėliau, kandidatuojant į Seimo narius, neliečiamybę jai atėmė Vyriausioji rinkimų komisija, tačiau į apklausas prokurorams jos nepavyko prisišaukti kelis mėnesius.