Tuo tarpu žurnalistai būriavosi už durų. Jiems buvo pranešta, kad bus įleisti tik iš anksto susitarę žiniasklaidos atstovai. Visi įeinantys žmonės griežtai tikrinami, kad neįsineštų fotografavimo ir filmavimo įrangos.

Patekusiems į vidų potencialiems partijoms nariams dalinama 11 lapų informacija apie partijos tikslus, uždavinius ir įstatus. Tarp 14 iškeltų uždavinių – remti sportą, kultūrą ir dalyvauti visuose rinkimuose.

Į suvažiavimą susirinko nemažai sporto pasaulyje žinomų žmonių, tarp jų – buvęs krepšininkas ir buvęs Seimo narės Dalios Teišerskytės vyras Anatolijus Čiupkovas, krepšinio treneris Henrikas Giedraitis.

Vėliau paskelbta, kad užsiregistravo 1393 žmonės. Partijai įsteigti reikia tūkstančio žmonių, o jų parašus dar turi patikrinti ir patvirtinti Teisingumo ministerija.

Apie 16.25 val. susirinkimo dalyviai patvirtino Lietuvos žmonių partijos pavadinimą.

Vos pasklidus žiniai apie steigiamą V. Romanovo partiją, netruko pasklisti ir kalbos, kad nemažą dalį partijos narių sudarys šio verslininko valdomos Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) įmonių darbuotojai. Kai kurie delegatai į steigiamąjį partijos susirinkimą pluoštus dokumentų nešėsi ŪBIG simbolika paženklintuose segtuvuose.

Tuo tarpu partijos steigėjas V. Romanovas susirinkusiesiems pareiškė: kas atėjo prievarta, tegul eina namo. Tačiau paklususių tokiam raginimui nebuvo: visi susirinkimo delegatai liko savo vietose.

Suvažiavimo dalyviai kone vienbalsiai balsavo prieš tai, kad būtų pristatyta visa partijos programa. Buvo apsiribota tik abstrakčiomis frazėmis, kad naujoji partija didžiausią dėmesį skirs menui, sportui. Toks pristatymas tenkino absoliučią daugumą susirinkimo dalyvių.

Partijai vadovaus J.Šimanauskienė

Tapti partijos pirmininku buvo siūloma „idėjiniam vadui“ V. Romanovui, tačiau verslininkas pareigų atsisakė.

„Kartais yra noras būti vadovu, bet nėra patirties ir laiko“, - teigė V. Romanovas.

Joana Šimanauskienė
Bankininkas į partijos pirmininko postą pasiūlė bendrijos „Viltis“ vadovę Joaną Šimanauskienę.

„Esu sąžininga ir tikiuosi tokia likti. Te padeda man Dievas ir jūs“, - trumpai prisistatė J. Šimanauskienė.

Susirinkimo dalyvių paklausta, koks jos išsilavinimas, J. Šimanauskienė atsakė, kad „humanitarinis“. Susirinkimo dalyviams pirmininkė deklamavo ir eiles.

J. Šimanauskienės kandidatūrai buvo pritarta ne vienbalsiai. Buvo galima pastebėti, kad J. Šimanauskienės kandidatūrai nepritaria buvę krepšininkai, „Žalgirio“ veteranai.

„Nepaliaujamai tikiu šviesa“

Beje, Lietuvos žmonių partijos lyderė politikoje nėra naujokė. Dar pernai ji dalyvavo savivaldos rinkimuose: į Kauno tarybą ji kandidatavo iškelta Liberalų ir centro sąjungos. Tuomet savo pagrindine darboviete ji nurodė bendrovę „Pūkas“, kurioje dirbo gyvenimo būdo laidos „Aš esu“ autore ir vedėja.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pernai patektoje anketoje J. Šimanauskienė nurodė turinti turto už 96,5 tūkst. Lt.

VRK puslapyje pateiktoje kandidatės anketoje Lietuvos žmonių partijos lyderė nurodė mėgstanti kurti eiles, dainuoti, organizuoti renginius. Į klausimą, ką, be privalomų atsakymų, ji dar norėtų apie save pasakyti, politikė atsakė poetiškai: „Nepaliaujamai tikiu šviesa“.

Valdyboje dominuoja sporto atstovai

Sekmadienį taip pat išrinkti ir Žmonių partijos valdybos nariai. Šiam partijos organui didžiausią įtaką turės V. Romanovo sporto imperijos atstovai.

Į valdybą išrinkti V. Romanovas, bendrovės „Idmava ir partneriai“ direktorius Vaclovas Macijauskas, FBK „Kaunas“ direktorius Romualdas Kontrimas, verslininkas Sergejus Fedotovas, Jolita Kairienė, buvęs krepšininkas Anatolijus Čiupkovas, Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis, verslininkas, „Žalgirio“ krepšinio klubo valdybos narys Martynas Ugianskis, Giedrius Grigalius, vienas iš „Žalgirio“ arenos vadovų Vilhelmas Motiejūnas bei partijos vadovė J. Šimanauskienė.