VRK nusprendė rinkimams Šilutėje neregistruoti Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) nario Jevgenijaus Šuldiakovo ir Liberalų sąjūdžio atstovo Arūno Dikšo. Rinkimuose Trakuose dėl šios priežasties nedalyvaus Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys Linas Batarla ir „tvarkietė“ Zinaida Gailiušienė.

Tokį sprendimą VRK priėmė, atsižvelgusi į Įtariamųjų, kaltinamųjų ir nuteistųjų registro ir jo archyvo duomenų išrašus, kuriuos pateikė Vidaus reikalų ministerijai pavaldus Informatikos ir ryšių departamentas.

Pagal įstatymus, kandidatas į tarybos narius arba merus privalo nurodyti, jeigu jis po nepriklausomybės atgavimo Lietuvos ar užsienio valstybės teismo įsiteisėjusiu sprendimu buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos arba įsiteisėjusiu teismo sprendimu bet kada buvo pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo - net ir tuo atveju, jei teistumas išnykęs ar panaikintas.

Pakartotiniai merų rinkimai Širvintų rajone bei merų ir tarybos rinkimai Trakų rajone vyks birželio 7 dieną. Pakartotiniai Šilutės rajono mero bei tarybos rinkimai vyks birželio 21 dieną.