Tačiau jis pridūrė, kad kol kas per anksti kalbėti apie tai, kiek laiko kariai bus Baltijos šalyse. Apie savo karių siuntimą taip pat patvirtino JAV ir Norvegija.

Latvijos gynybos ministerijos atstovas Janis Garisonas anksčiau yra sakęs apie kai kurių šalių pasiruošimą dislokuoti kariuomenę Rytų Europoje, tačiau taip pat nenurodė, ar kariai pasiliks ilgam, ar tik treniruosis. Gynybos ministerijos tinklalapyje rašoma, kad Danija taip pat patvirtino 300 karių dislokavimą Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Bendros žemės ir oro karinių pajėgų pratybos „Sidabrinė strėlė 2014“ įvyks rugsėjo pabaigoje. Pratybose dalyvaus daugiau nei 10 tūkst. karių iš Latvijos, Estijos, JAV ir Didžiosios Britanijos.

JAV jau dislokavo desantininkų grupę Latvijoje, kurie, kaip teigė Vašingtono atstovai, liks Latvijoje tiek, kiek reikės.

Gynybos ministras Raimondas Vėjuonis sakė, kad Vengrija, Kanada ir Belgija taip pat galėtų siųsti kareivius į Baltijos šalis. J. Garisonas priminė, kad, norint priimti papildomų NATO karinių pajėgų, Latvija turėtų apmąstyti infrastruktūros plėtrą.