Tokias rekomendacijas ir siūlymus TS-LKD Vilniaus skyrių sueigos taryba priėmė atsižvelgusi į tai, jog V. Navickas įrašytame privačiame pokalbyje su keiksmažodžiais spaudė partijos kolegą Vilniaus savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą vilkinti kitoms partijoms naudingus sprendimus.

Koalicijos ir frakcijos pasitikėjimas – svarbiau nei partijos?

„Aš kreipiausi į Priežiūros komitetą dar anksčiau ir aš asmeniškai neperkėlinėju asmeninių problemų į bendrą lygį. Deja, kai kurie kolegos asmenines nuoskaudas pabando padaryti politiniu lauku – manau, kad tai yra žala visų pirma partijai, ir Priežiūros komitetas, manau, teisingai išnagrinės informaciją, kurią pateikiau aš ir kiti“, - DELFI trečiadienį teigė V. Navickas.

Politikas taip pat nesutiko jo partijos Vilniaus skyrių sueigos tarybos sprendimą traktuoti kaip nepasitikėjimo juo pareiškimą: „Aš taip netraktuoju, kaip jūs čia šnekate. Yra koalicija, yra koalicinės sutartys, yra frakcija, mes pasišnekėsime, kaip vertina. Yra objektyvių dalykų, kaip, pavyzdžiui, miestų reitingai – iš 10 vietos per metus šokome į 3. Tai irgi yra vertinimas“.

Klausiamas, kaip vertina susidariusią situaciją ir ar nesijaučia atsakingas, jog partijos nariai galbūt iš baimės patirti spaudimą įrašinėja privačius pokalbius, meras paneigė kaip nors bauginęs Š. Skučą.

„Nei aš gąsdinau, nei aš kažką dariau. Aš kategoriškai neigiu, kad aš gąsdinau žmogų. Tai yra dviejų žmonių pokalbis, turbūt tam pokalbyje girdisi, kad ginu visų interesus: vilniečių ir partijos, ten nėra jokių gąsdinimų“, - teigė Vilniaus meras.

V. Navickas taip pat sako, kad aptariama situacija, kai dviejų partijos kolegų privatus pokalbis paviešinamas, yra išdavystės pavyzdys.

A.Kubilius situaciją vadina negražia, bet nesureikšmina

TS-LKD lyderis, premjeras Andrius Kubilius, paklaustas, kaip vertina susidariusią situaciją dėl V. Navicko, teigė, jog jam situacija neatrodo graži, bet esą visa tai svarstys Priežiūros komitetas.

„Kaip partijos pirmininkas galiu tik pasakyti, kad iš tikrųjų istorija neatrodo gražiai, bet visus tuos klausimus negarinės partijos Priežiūros komitetas“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė ministras pirmininkas.

Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius DELFI teigė jokio oficialaus kreipimosi su prašymu svarstyti Vilniaus mero V. Navicko elgesį trečiadienį dar negavęs.

Š.Skučo atstatydinimo klausimo nebekels

DELFI primena, kad V. Navickas panūdo iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų atstatydinti savo partijos kolegą Š. Skučą. Oficialiuose dokumentuose, be kita ko, nurodoma, kad kontrolierių atstatydinti siūloma ir dėl to, kad jo nuomonė nesutapo su savivaldybės tarybos bei mero pozicija.

Š. Skučas žiniasklaidai yra sakęs, jog už pradėtą statyti Balsių mokyklą vilniečiai per 25 metus permokės 82 mln. Lt, arba ši suma sudarys konkurso laimėtojų – UAB „Merko statybos“ ir E.L.L. Kinnisvara AS konsorciumo – viršpelnį.

Tačiau praėjusiame savivaldybės tarybos posėdyje politikai nepalaikė V. Navicko siekio įtraukti klausimo į darbotvarkę, tad kontrolierius pareigas kol kas išsaugojo.

Neilgai trukus žiniasklaidoje pasirodė V. Navicko ir Š. Skučo privataus pokalbio garso įrašas, kuriame meras moko kontrolierių „daryti politiką“: TS-LKD rūpimus klausimus įgyvendinti kuo greičiau, o opozicinių partijų – vilkinti kad ir trejus metus.

S. Škučas yra sakęs, kad aštriausiai jo ir Vilniaus mero pozicijos susikirto dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizės. Joje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Trečiadienį V. Navickas DELFI sakė, kad ateinančiame savivaldybės tarybos posėdyje Š. Skučo atstatydinimo iš pareigų klausimas į darbotvarkę traukiamas nebebus.