Tokį sprendimą sueigos taryba priėmė atsižvelgusi į tai, jog V. Navickas įrašytame privačiame pokalbyje su keiksmažodžiais spaudė partijos kolegą Vilniaus savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą vilkinti kitoms partijoms naudingus sprendimus.

„Priimtas sprendimas, kuriame kreipiamasi į Priežiūros komitetą rekomenduojant šalinti V. Navicką iš partijos, siūloma atsistatydinti iš užimamų mero pareigų ir pasitraukti iš savivaldos rinkimų sąrašo“, - DELFI antradienį vakare informavo Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas.

Jo tvirtinimu, už V. Navickui nepalankų sprendimą balsavo 19 Vilniaus sueigos tarybos narių, 2 buvo prieš, 1 susilaikė ir 1 biuletenis buvo sugadintas.

V. Navickas priklauso TS-LKD Naujamiesčio skyriui. Pagal TS-LKD įstatus, šalinti iš partijos gali skyrius arba Priežiūros komitetas.

DELFI primena, kad V. Navickas panūdo iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų atstatydinti savo partijos kolegą Š. Skučą. Oficialiuose dokumentuose, be kita ko, nurodoma, kad kontrolierių atstatydinti siūloma ir dėl to, kad jo nuomonė nesutapo su savivaldybės tarybos bei mero pozicija.

Š. Skučas žiniasklaidai yra sakęs, jog už pradėtą statyti Balsių mokyklą vilniečiai per 25 metus permokės 82 mln. Lt, arba ši suma sudarys konkurso laimėtojų – UAB „Merko statybos“ ir E.L.L. Kinnisvara AS konsorciumo – viršpelnį.

Tačiau praėjusiame savivaldybės tarybos posėdyje politikai nepalaikė V. Navicko siekio įtraukti klausimo į darbotvarkę, tad kontrolierius pareigas kol kas išsaugojo.

Neilgai trukus žiniasklaidoje pasirodė V. Navicko ir Š. Skučo privataus pokalbio garso įrašas, kuriame meras moko kontrolierių „daryti politiką“: TS-LKD rūpimus klausimus įgyvendinti kuo greičiau, o opozicinių partijų – vilkinti kad ir trejus metus.

S. Škučas yra sakęs, kad aštriausiai jo ir Vilniaus mero pozicijos susikirto dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizės. Joje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.