„Aš norėčiau, kad K. Uoka žmonių galvose būtų atribotas nuo Tėvynės sąjungos, tai yra atsitiktinis reiškinys ir tikrai ne Tėvynės sąjungos visumos atspindys. Aš manau, kad šiomis dienomis mes ir turėsime galimybę kalbėtis partijos viduje dėl šio atvejo. Nes partija turi turėti savo poziciją šiuo klausimu“, - atsakydamas į skaitytojo klausimą teigė V. Landsbergis.

Šeštadienį besibaigiant homoseksualių žmonių ir jiems prijaučiančiųjų eitynėms „Už lygybę“ „tvarkietis“ Petras Gražulis ir konservatorius-krikdemas K. Uoka pirmieji perlipo per policijos pastatytas užkardas, nors policijos pareigūnai per megafoną pranešė, kad tvoros bus nuimtos tuomet, kai eitynėms nepritarianti minia pradės skirstytis.

Politikai šaukė, kad leidimas renginiui yra duotas tik iki 14.30 val., todėl esą jie privalo būti įleidžiami į teritoriją, kurioje vyko eitynės.

Apie 15 val., pasak liudininkų, įpykęs P. Gražulis puolė prie eitynių dalyvius išvežančio autobuso. Kai jį bandė sutramdyti policininkas, Seimo narys jį pargriovė ant žemės.

Abu parlamentarai besibaigiant renginiui buvo išvesdinti. „Jei ne šie du piliečiai, renginys būtų praėjęs be didelių incidentų", - šeštadienį žurnalistams sakė Vilniaus policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas.

TS-LKD frakcijos Etikos komisija ir partijos Priežiūros komitetas K. Uokos elgesio svarstyti iš pradžių nesiėmė, vėliau konservatorių-krikdemų frakcijos seniūnas Jurgis Razma žodžiu kreipėsi į Priežiūros komitetą prašydamas įvertinti K. Uokos elgesį.

Premjeras Andrius Kubilius, vertindamas partijos kolegos nepaklusnumą policijos pareigūnams, svarstė, jog pirmiausia K. Uokos elgesį turi įvertinti teisėsaugos institucijos – esą politiniai ir partiniai vertinimai turi sekti vėliau.

„Jeigu teisėsauga nustatys kaltę, tai, mano įsitikinimu, vertinimas turi būti pats griežčiausias. Aš nekalbu apie apkaltą, visų pirma, manau, kad tai yra teisėsaugos klausimas. O jau partinis ir politinis vertinimas yra to pasekmė“, - sakė A. Kubilius.