Birželį vykusioje pirmojoje tribunolo sesijoje ginamosios kalbos iš viso nebuvo sakomos, nes neatsirado norinčiųjų ginti komunizmą.

Antradienį maždaug pusantros valandos ginamąją kalbą ketina sakyti 49 metų Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslinis asistentas, filosofijos dėstytojas Jurijus Radovičius.

Be to, pirmadienį buvo pranešta, kad norą dalyvauti tribunolo sesijoje pareiškė dar vienas gynėjas - vilnietis 29 metų inžinierius Mykolas Okulič - Kazarinas. Teisėjų kolegija nusprendė, kad jis kartu su J. Radovičiumi gali būti gynėjais. Jie tarpusavyje nederins ginamųjų kalbų ir tribunolo darbe dalyvaus savarankiškai.

J. Radovičius savo ginamojoje kalboje ketina ginti komunizmo ideologiją, o J. Radovičius teigia sieksiąs apsaugoti komunizmą "nuo neobjektyvių kaltinimų".

"Gynybos tikslas yra pasiekti, kad kaltinamasis būtų apkaltintas tuo, kuo yra kaltas, o nebūtų apkaltintas kažkuo kitu, ką kažkas pasakė ar sugalvojo. Aš noriu, kad procesas nenukryptų į emocinius kaltinimus", sakė M. Okulič - Kazarinas BNS korespondentui.

Jis teigė dar neturįs ginamosios kalbos, o ją ruoš, susipažinęs su kaltinamaisiais dokumentais.