Vasario 5 d. Jonavos rajono policijos komisariato (PK) pareigūnai, tikrindami tokio pobūdžio informaciją, lankėsi viename iš miesto daugiabučių. Pamatytas vaizdas lengvai šokiravo ir iš tiesų atitiko nusiskundimų turinį.

Vieno kambario bute, atrodo, nebuvo laisvos vietos net praeiti – koridorius, kambarys ir virtuvė labiau priminė atliekų sandėlį nei gyvenamąsias patalpas, praneša Kauno apskrities policija.

Neabejingi kaimynai pareigūnams skundėsi ir nuogąstavo, jog senyvas ir vienišas gyventojas iš šiukšlių konteinerių į namus jau seniai nešasi viską, ką randa. Šiukšlių ir atliekų kvapas pamažu tapo nepakenčiamas daugumai namo gyventojų. Kaimynai į pareigūnus kreipėsi tikėdamiesi, jog šie padės senolį iškraustyti, tačiau situacija pakrypo kiek kitaip.

Jonavos r. PK bendruomenės pareigūnė Larisa Paklina surado kitokį būdą, kaip padėti ir kaimynams, ir vienišam senoliui. Prisidėti ir padėti garbaus amžiaus gyventojui buvo paprašyta labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovės Loretos Velch. Vasario 6 d. fondo vadovė su savanoriais bei bendruomenės pareigūne, „apsiginklavę“ darbo įrankiais ir gera nuotaika, dar kartą apsilankė vyriškio bute.

Senolis, išvydęs tiek geranoriškai nusiteikusių žmonių, ir pats puolė uoliai tvarkytis bute. Gerumo akcija užtruko visą dieną. Šiukšlės buvo išvežtos dviem šiukšliavežiais, o butas išvalytas ir sutvarkytas.

Labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovė, pamačiusi, jog vyriškio dujinė viryklė kelią grėsmę ne tik jam pačiam, bet ir visiems daugiabučio gyventojams, nupirko ir padovanojo naują dujinę viryklę.

Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK bendruomenės pareigūnė, bendraudama su senolio kaimynais, prašė visų namo gyventojų susiburti bei prižiūrėti šį vienišą žmogų, kad vyriškis vėl nepradėtų kaupti šiukšlynuose randamų daiktų. „Tai jūsų visų labui ir saugumui. Be jūsų pagalbos pagyvenusiam ir vienišam žmogui sunku bus toliau gyventi oriai ir saugiai“, - gyventojus ragino ji.

Kauno apskrities policija tikisi, jog, pastebėję asmenis, kuriems reikalinga pagalba, neliksite abejingi ir Jūs. Prisidėsite ir ištiesite pagalbos ranką. Pareigūnai džiaugiasi, jog gali ne tik ginti ir saugoti, bet ir padėti.