"Žinoma, kad aš buvau", - BNS sakė politikas, paklaustas, ar jis vairavo į eismo įvykį patekusį automobilį.

V.Babilius paneigė pirmadienio vakarą prie vairo sėdęs neblaivus. Jis teigė jau metus nevartojąs alkoholio.

"Galite paskambinti mano gydytojui, kuris pasakys, kad turiu tokią sunkią ligą, nuo kurios kas antras miršta, jeigu išgeria, - tvirtino Seimo narys. - Metus jau visai nevartoju, kai toks pasirinkimas."

Plačiau kalbėti apie įvykį jis atsisakė, teigdamas, kad atliekamas tyrimas ir jam nenori pakenkti. V.Babilius yra gavęs kvietimą penktadienį atvykti į Kelių policiją.

Šiomis dienomis V.Babilius gydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kardiologijos skyriuje. Pasak parlamentaro, gydytojai jo dar neišleidžia į namus.

Policijos duomenimis, pirmadienio vakarą 22.21 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje Laisvės prospekte sankryžoje į automobilį "Mazda 6" atsitrenkė "VW Touareg". Pastarojo vairuotojas kurį laiką pabendravo su nukentėjusio automobiliu vairuotoju, vėliau savo automobilį pasistatė šalia buvusioje VW automobilių centro stovėjimo aikštelėje ir pasišalino.

Nustatyta, kad automobiliu "VW Touareg" važinėja Seimo narys V.Babilius. Už jo nuomą moka Seimo kanceliarija iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Jaunuolis, kurio automobilis buvo apgadintas per avariją, antradienį pareiškė, kad eismo įvykį sukėlęs Seimo narys jam atrodė neblaivus ir siūlė 25 tūkst. litų, kad nebūtų kviečiama policija.

Už pasišalinimą iš įvykio vietos vairuotojui gresia 3-4 tūkst. litų bauda su teisės vairuoti praradimu nuo 36 iki 60 mėnesių.