Tarp vaikų dienos centrų numatomų veiklos sričių vasarą yra ir tokios vaikų užimtumo paslaugos, kaip ekskursijų rengimas, užsiėmimai, skirti saviraiškos, socialinių ir higienos įgūdžių ugdymui, fiziniam lavinimui ir kita veikla.

Nuo šių metų vaikų dienos centruose gali lankytis ne tik vaikai iš socialinės rizikos šeimų, bet ir kiti vaikai, kuriems reikalingos dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugos. Vaikų dienos centruose taip pat teikiamos vaikų maitinimo paslaugos, paslaugos ir materialinė pagalba šeimos nariams, taip pat logopedo, psichologo paslaugos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija vaikų dienos centrų veiklą finansuoja nuo 2002 metų. Nuo 2013 m. ministerija, įgyvendindama Vaiko gerovės 2013-2018 metų programą, kiekvienais metais skelbia Vaikų dienos centrų projektų rėmimo konkursą.

2016 metais konkurso būdu valstybės biudžeto lėšomis finansuota 250 vaikų dienos centrų projektų. Jiems skirta beveik 3,2 mln. eurų, o tai yra 0,5 mln. eurų daugiau nei pernai. Šios vasaros veikloms vaikų dienos centrai planuoja skirti 205 235 eurus.