Pasak projektą pristačiusios Prezidentės vyriausiosios patarėjos Rasos Svetikaitės, papildomos sutartys su savo darboviete ir atitinkamai papildomas atlyginimas už tai, ką ir taip privalu atlikti valstybės tarnautojui, diskredituoja visą valstybės tarnybą, sudaro prielaidas neskaidriam lėšų panaudojimui ir sukuria situaciją, kai asmeniniai interesai yra iškeliami aukščiau viešųjų ir neišvengiamai sukuria viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

„Sąžiningai ir daug dirbantys valstybės tarnautojai turi būti skatinami, tačiau tam įstatymuose jau ir šiandien yra numatyti reikalingi mechanizmai. Galiojantis Valstybės tarnybos įstatymas leidžia mokėti priedus, priemokas už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, papildomų užduočių atlikimą ir kitas Valstybės tarnybos įstatyme numatytas priemokas, taip pat gauti apmokėjimą už darbą poilsio ir švenčių dienomis, nakties viršvalandinį darbą“, - kalbėjo R. Svetikaitė.

Anot šalies vadovės patarėjos, Prezidentės vertinimu, šios pataisos prisidėtų prie skaidresnės valstybės tarnybos kūrimo ir užtikrintų sąžiningą valstybės lėšų naudojimą.

Po pristatymo už naujas nuostatas balsavo 44 Seimo nariai, prieš - 1, susilaikė 10 parlamentarų.

Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas Seimo komitetuose. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama sugrįžti birželio 18 d.