Kaip rašo „Lietuvos rytas“, opozicija grasina siekti, kad kai kurių privilegijų netektų ir jau į pensiją išėjęs vienas kairiųjų veteranų Česlovas Juršėnas.

Nors į pensiją išėjęs buvęs Seimo pirmininkas parlamente neina jokių pareigų, jis vis dar turi privilegiją nemokamai pasinaudoti tarnybiniu automobiliu.

Seimo kanceliarijos vadovas Jonas Milerius patvirtino, kad tarnybinį automobilį Č.Juršėnui iškviečia Seimo socialdemokratų frakcija arba partijos bičiuliui jį perleidžia mašiną su vairuotoju turintis parlamento vicepirmininkas Gediminas Kirkilas. J.Milerius nekomentavo tokio politikų elgesio, bet pridūrė, kad tarnybiniam transportui skirtų limitų kairieji neviršija

DELFI primena, kad prieš savaitę L. Graužinienė Vadovybės apaugos departamentui (VAD) nurodė suskaičiuoti, kiek kasmet kainuoja V. Landsbergio apsauga.

Seimo pirmininkė iškėlė klausimą dėl pirmojo faktinio nepriklausomos valstybės vadovo V. Landsbergio apsaugos. Pagal įstatymus, apsauga V. Landsbergiui nepriklauso – jis saugoma pagal vidaus reikalų ministro įsakymą. L. Graužinienė atkreipė dėmesį, kad V. Landsbergis yra viešai pasakęs nebekandidatuosiantis į EP.

„Tiesiog politikai turi priimt sprendimą, ar palieka apsaugą, ar nepalieka. Jeigu paliekama, ji turi būti labai aiškiai apibrėžta, nes dabar kokia yra apsauga. Tai ne apsauga, jie negali užtikrinti saugumo. Tiesiog tas žmogus, kuris lydi profesorių, manau, kad jis neša asmeninę atsakomybę, neduok Dieve, jei kas atsitiktų, nes jokie teisės aktai nereglamentuoja“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Anot jos, išlaidos V.Landsbergio apsaugai jau suskaičiuotos, bet sumos Seimo pirmininkė neatskleidė.

Tuo metu Č.Juršėno pavėžėjimo atžvilgiu ji problemos neįžvelgė.

„Aš tikrai negirdėjau, kad jam būtų skirtas automobilis, ir jeigu draugiškai kažkas paveža Č.Juršėną iš Seimo narių, aš manau, jis tikrai užsitarnavo tokią pagarbą iš visų Seimo narių. Bet kad jam būtų skirtas automobilis, tai tikrai taip nėra“, - kalbėjo L.Graužinienė.