"Aš norėčiau tą dalyką pakomentuot labai paprastai: kaip ir visi žmonės, prezidentė klaidą padarė kritikuodama teismų sprendimus", - BNS trečiadienį sakė V.Gailius.

Klausiama, ar neketina atsiprašyti už tai, kad teigė politikavus buvusį FNTT direktoriaus pavaduotoją V.Giržadą, kuriam įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo vėliau buvo panaikinti, prezidentė sakė, kad melo detektoriaus parodymai - nepanaikinti.

"Tyrimas dėl "Snoro" informacijos nutekinimo nėra baigtas - tai būtų toks atsakymas, o visa kita, kas vyksta teisme iki šiol, tai yra apie atleidimo aplinkybes. O savo nuomonę galėčiau tik taip pristatyti, kad melo detektoriaus parodymų abiejų pareigūnų atžvilgiu nei prokuratūra, nei teismas panaikinti negali, jie išlieka", - spaudos konferencijoje sakė prezidentė.

V.Gailius atsakydamas į prezidentės žodžius tvirtina, jog jo tyrimas poligrafu Valstybės saugumo departamente (VSD) yra neteisėtas. "Visų pirma, galiu pasakyt labai aiškiai, pasiremdamas specialistų išvadomis, kurias pateikia teismams, VSD atliktas tyrimas yra nusikalstamas, neteisėtas ir duomenys yra suklastoti", - sakė V.Gailius.

Generalinė prokuratūra buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojui V.Giržadui gegužę panaikino įtarimus dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo. Įtarimai V.Giržadui buvo pateikti 2012 metų pavasarį tiriant bylą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba nutekinant informaciją apie rengiamus tyrėjų veiksmus dėl banko "Snoras".

Dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus vadinamuoju melo detektoriumi buvo patikrinti keli prokurorai bei tuometiniai FNTT vadovai V.Gailius ir V.Giržadas. V.Gailiui atsisakius iš pareigų atleisti savo pavaduotoją tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido iš pareigų.

Kilus įtampai valdančiojoje koalicijoje atsistatydinti buvo priverstas ir pats R.Palaitis. Vėliau V.Gailius ir V.Giržadas Vilniaus apygardos administraciniame teisme įrodė, kad buvo atleisti neteisėtai.

Šiuo metu V.Gailius yra išrinktas į Seimą, o V.Giržadas dirba advokatų kontoros teisininku.