Kaip teigiama nuosprendyje, teisminio nagrinėjimo metu pavyko įrodyti, kad „darbietė“ davė melagingus parodymus. "Ji suvokė, kad duoda melagingus parodymus ir veikė tiesiogine tyčia", - pabrėžė teisėja Jolanta Čepukėnienė.

Nuosprendį 30 metų A. Šakinienė dar galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Beje, kol verdiktas neįsiteisės, "darbietei" skirat kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti be pareigūnų žinios.

Bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl DP finansinių machinacijų A. Šakinienė buvo iškviesta į apklausą Generalinėje prokuratūroje. Apklausos metu neigė, kad pasirašė po keturiais kasos išlaidų pajamų orderiais, kuriais remiantis jai buvo išmokėti pinigai vadinamosioms kelionės ir kitoms išlaidoms.

Teisme iš dalies kaltę pripažinusi A. Šakinienė neigė melavusi Generalinėje prokuratūroje per apklausą. Moteris teigė, kad per apklausą buvo išsigandusi ir esą nesuprato, ko jos klausia ikiteisminį tyrimą atliekantis prokuroras Saulius Verseckas.

„Iš klausimų supratau, kad manęs klausia, ar gavau pinigus, - pasakojo A. Šakinienė. – Aš pasakiau, kad negavau pinigų, tačiau parašas yra mano. Tuo metu visi DP vadai buvo traukiami baudžiamojon atsakomybėn, todėl buvau stresinėje būsenoje".

A.Šakinienės byloje liudijo su pareigūnais sutikusi bendradarbiauti buvusi neoficiali DP kasininkė Nijolė Steponavičiūtė. Ji patvirtino, kad Tauragės ir Klaipėdos apskričių koordinatorei ne kartą yra išmokėjusi pinigus kurui bei kitoms išlaidoms.

DELFI primena, kad Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas taip pat nagrinėja kitos „darbietės" – Seimo narės Loretos Graužinienės padėjėjos Giedrės Vitienės bylą.

30 metų moteris kaltinimų sulaukė, kai esą melavo, jog nepasirašė penkiolikos kasos išlaidų orderių, kuriuos prokurorai išėmė per kratą DP centrinėje būstinėje. G. Vitienė tvirtina, kad parašas yra panašus į jos, tačiau esą tiksliai negali pasakyti, jog finansinius dokumentus pasirašė būtent ji.

Už melagingų parodymų davimą yra nuteistas Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys „darbietis" Paulius Perminas. Jam skirta 6,5 tūkst. litų bauda.

Įsiteisėjus teistumui Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) P. Perminui panaikino tarybos nario mandato galiojimą.

DP baudžiamąją bylą Vilniaus apygardos teismas nagrinės po pirmojo rinkimų į Seimą turo – spalio 13-ąją.