Pats N.Eidukevičius, kuris yra "Alytaus tekstilės" ir "Mažeikių naftos" valdybų pirmininkas, BNS patvirtino, jog nepriėmė pasiūlymo, ir teigė pasitraukiantis dėl asmeninių aplinkybių.

Finansų viceministru neliks ir Darbo partijos deleguotas Jaunius Simonavičius. Pasak neoficialių šaltinių, finansų ministru liekantis Zigmantas Balčytis šiame poste norėtų matyti dabartinį sveikatos apsaugos viceministrą socialdemokratą Rimantą Šadžių.

Susisiekimo viceministro postas iki šiol yra laisvas. Manoma, kad paskirtasis susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius į šį postą pakvies savo partijos atstovą.

Paskirtasis premjeras Gediminas Kirkilas teigia, jog naujoje Vyriausybėje ministras ir viceministras turėtų priklausyti tai pačiai partijai.

Iki šiol galiojo susitarimas, jog partijos, formuojančios valdančiąją koaliciją ir Vyriausybę ministrų ir viceministrų postus dalydavosi pagal atskirus susitarimus, tos pačios srities ministrai ir viceministrai dažniausiai priklausydavo skirtingoms politinėms jėgoms.

Centro-kairės Vyriausybę formuojančios partijos - socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei "pilietininkai" - Seime turi 53 vietas iš 141.