Jei kompensacijų dėl turėtų darbinių pajamų jie nesulaukė, paveldėtojai dėl to gali teikti prašymus „Sodrai“.

Kovo pradžioje Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė, kad sumažinta pensijų dalis grąžinama maždaug 81,4 tūkst. dirbusių pensininkų.

Anksčiau planuota, kad jiems bus išmokėta apie 81,6 mln. Eur. Taigi vidutinė kompensacijos turėtų būti apie 1 tūkst. eurų.

Pensijų kompensacijos, kurių nesulaukė dirbę pensininkai, bus išmokėtos jų turto paveldėtojams. Šie turėtų kreiptis į „Sodrą“ ir pateikti prašymą bei pristatyti paveldėjimo dokumentus. Paveldėtojams bus grąžinta visa apskaičiuota kompensacijos suma.

Prašymus išmokėti pensijų kompensacijas iki sausio 31 d. jau pateikę jų gavėjų turto paveldėtojai pinigus turėjo gauti šį mėnesį su kitais gavėjais – kovą. Vėliau pateikusiems prašymus (po 2017 m. sausio 31 d. iki 2018 m. gruodžio 31 d.) paveldėtojams kompensuojamosios sumos bus išmokamos per 3 mėnesius.

Idant nepakliūtų į sukčių pinkles, gyventojus pareigūnai nuolat įspėja, kad nei „Sodros“, nei kitų institucijų darbuotojai nevaikšto po gyventojų namus, neprašo jų asmeninių duomenų ir pan. Taip pat jokie asmeniniai duomenys neprašomi telefonu.

Sumažintos pensijos dirbusiems pensininkams buvo mokamos 2010 – 2011 m.