Įteikdama gėles A. Paulauskui, „darbiečių“ lyderė išreiškė viltį, kad prie valstybės vairo stos tradicinė šeima.

„Esu įsitikinusi ir tikrai tikiu, kad visa tai, ką jūs užsibrėžėte, galima pasiekti. Ir tikiu, kad antrame ture mes dirbsime visomis jėgomis, sutelktai. Tam, kad būtų pasiekta pergalė ir pagaliau Lietuva galėtų turėti ne tik prezidentą, bet ir pirmąją ponią ir gražią prezidentinę šeimą“, - į partijos kandidatą kreipėsi L. Graužinienė.

Jos sveikinimą A. Paulauskas palydėjo su ne menkesniu entuziazmu. „Su tokia komanda neįmanoma pralaimėti“, - pareiškė „darbiečių“ kandidatas.

A. Paulauskas sau žada kovą antrajame rinkimų ture. Pirmajame ture jis tikisi surinkti gerokai daugiau balsų nei jam žada naujausios apklausos. „Darbietis“ tikisi bent penktadalio rinkėjų palaikymo.

„Aš tikiuosi pirmajame ture daugiau kaip 20 proc. rinkėjų balsų“, - sakė kandidatas į prezidento postą.

Tuo tarpu sausio mėnesį DELFI užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad už jį balsuoti norėtų 3,6 proc. gyventojų.

Tikisi, kad D. Grybauskaitė nepabėgs

Pristatydamas savo viziją žurnalistams, A. Paulauskas pabrėžė užsibrėžęs tikslą sugrąžinti rinkėjams „teisingumo jausmą“.

„To teisingumo jausmo praradimas mūsų visuomenei yra labai pavojingas. Ir tai reikėtų sustabdyti“, - žurnalistams teigė kandidatas į prezidentus.

Politikas pabrėžė nesureikšminantis nė vieno konkurento. Vis dėlto jis tikisi galimybės gyvai padiskutuoti su dabartine prezidente ir kad Dalia Grybauskaitė „nepabijos ir ateis į diskusijas“.

„Nė vieno varžovo nesureikšminu ir visus laikau labai garbingais. Manau, kad parodys diskusijos. Aš tikiu, kad D. Grybauskaitė nepabijos ir ateis į diskusijas. Užteks drąsos dalyvauti, atsakyti į klausimus. Tai yra labai svarbu, nes rinkimai be diskusijų, be debatų – tai kaip duona be druskos“, - tęsė A. Paulauskas.

Jis neslėpė kritiško požiūrio į dabartinę šalies vadovę – esą Dalia Grybauskaitė atsakinga tiek už prastus santykius su Rytais, tiek už dideles energetinių išteklių kainas.

„Užsienio politika – čia jau kvepia visišku neveikimu. Ir toks pasiskirstymas „Rytai-Vakarai“ – tai lyg mums reikėtų dviejų prezidentų: vienas bendrautų su Rytais, kitas su Vakarais, - ironizavo A. Paulauskas. - Tai, kad mes šiandien dujas perkame brangiausiai, tai, kad elektra žmonėms brangiausia, tai yra mūsų nebendravimo su kaimynais rezultatas.“

Žmonės emigruoja, nes neranda teisybės

Kreipdamasis į partiečius, A. Paulauskas neslėpė savo kampanijoje akcentuosiantis teisingumo siekį. Būtent teisėsaugai, korupcijai bei teisingumo trūkumui, dėl kurio dalis žmonių esą net emigruoja, jis skyrė didžiąją dalį savo kalbos.

„Buvau tas žmogus, kuris pradėjo kurti Lietuvą 1990 m., atkūrus nepriklausomybę. Tada reikėjo kovoti ir su okupantais, (…) reikėjo kovoti su nusikaltėliais. Bet svarbiausia, kuo aš galėjau didžiuotis: aš kūriau teisinę sistemą. Dalyvavau kuriant Konstituciją, dalyvavau kuriant institucijas, teismų sistemą, prokuratūrą, policiją. Kitaip sakant, teisinę sistemą. Ir buvau įsitikinęs ir labai tikėjau, kad jinai gins žmogų, saugos žmogų ir kad Lietuvos piliečiui nereikės ieškoti teisybės kažkur svetur. Kad jam nereikės palikti šios šalies todėl, kad jis čia neranda teisybės“, - kalbėjo A. Paulauskas.

A. Paulausko rinkimų štabas įsikūrė sostinės Gedimino prospekte, Darbo partijos patalpose. Šios patalpos anksčiau priklausė Naujajai sąjungai – buvusiai A. Paulausko partijai, su kuria jis įsiliejo į „darbiečių“ gretas.

DELFI primena, jog apie savo kandidatavimą antrai kadencijai šią savaitę oficialiai pranešė ir prezidentė Dalai Grybauskaitė. Prezidentinėse lenktynėse taip pat dalyvauja socdemas, europarlamentaras Zigmantas Balčytis, Vilniaus meras Artūras Zuokas, buvęs prezidentės patarėjas, Seimo narys Linas Balsys bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Ignalinos meras Bronis Ropė.

Konservatoriai ir liberalai savo kandidatų nekelia – dešinieji deklaruoja paramą D. Grybauskaitei.