„Nors Lietuvoje garantuojamas nemokamas mokslas, bet gimnazijos personalas reketo forma renka metinį nelegalų mokestį už tai, kad mūsų vaikai galėtų mokytis šioje gimnazijoje. Mokestį įvardija taip: „Mokestis už papildomas paslaugas“, ir tai yra 200 Eur per metus. Pinigai buvo pervedami į KTUG sąskaitą“, – rašoma anoniminiame skunde, kurio kopiją gavo ir „Delfi“.

Tėvai skunde nurodo į gimnazijos direktorių nesikreipę, nes bijo, kad „nebūtų susidorota su gimnazijoje studijuojančiais mūsų vaikais, o šis nusikaltimas vyksta juk su direktoriaus žinia“.

Rašte, kurio adresatai nurodomi ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas, prašoma audituoti nurodytą sąskaitą ir „grąžinti visas per kelerius metus sumokėtas pinigines lėšas“.

Direktorius: esant sudėtingai situacijai daromos išimtys

KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras neneigė, kad gimnazijoje renkamas nurodyto dydžio papildomų paslaugų mokestis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)