A. Paleckis teismo nutarimą apeliacine tvarka dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Kaip nustatė teismas, rinkimų į EP metu A. Paleckis į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sąskaitą grynaisiais įnešė įstatyme nustatytą užstatą - 46,4 tūkst. Lt. Šiuos pinigus partija gavo kaip aukas iš savo rėmėjų.

Pasak teismo, įnešdamas užstatą grynaisiais pinigais A. Paleckis padarė administracinį teisės pažeidimą – užstatas įnešamas, o rėmėjų aukos gali būti priimamomis tik bankiniais pavedimais.

„Fronto“ pirmininkas dėl padaryto pažeidimo savo kaltę pripažino. Teisme jis nurodė, kad tuo metu dėl skolos buvo areštuotos partijos sąskaitos, be to, sirgo buhalterė, todėl jis negalėjęs į VRK sąskaitą pervesti užstato per banką.

A. Paleckis – ne vienintelis administracinėn atsakomybėn patrauktas politikas dėl pažeidimų per rinkimus į EP. Kitų Lietuvai atstovauti siekusių partijų atstovų bylos dar bus nagrinėjamos teisme.

Per rinkimus į EP gautus užstatus VRK yra grąžinusi tik rinkimus laimėjusioms partijoms. Į EP nepatekusių politinių judėjimų sumokėti užstatai rinkimus pralaimėjusiems politikams nebuvo grąžinti - 419 tūkst. 920 litų VRK pervedė į valstybės biudžetą.