„Laimėti pasaulines krepšinio varžybas jau mokame, o pergalės inovatyvaus dizaino srityje yra kažkas naujo. Džiaugiuosi Jūsų laimėjimu“, – sveikindamas Eglę Ugintaitę kalbėjo premjeras Andrius Kubilius.

Vyriausybės pranešime spaudai rašoma, kad premjeras kartu su kultūros ministru Arūnu Gelūnu ir konkurso laimėtoja aptarė galimybes realizuoti jos projektą-nugalėtoją Lietuvoje, taip pat būdus aktyviau plėtoti inovatyvų dizainą kaip perspektyvų aukštųjų technologijų ekonomikos sektorių.

Apdovanojimą pelnęs darbas "The Aid" (liet. k. padėjėjas) – tai multifunkcinis navigacinis prietaisas senyvo amžiaus žmonėms. Prietaisas padeda nesunkiai orientuotis erdvėje, nuolat matuoja pagrindinius sveikatos būklės rodiklius nuo riešo kraujagyslių paviršiaus, o pasijutus nekaip leidžia vieno mygtuko paspaudimu išsikviesti operatyvią pagalbą (duomenys su vartotojo buvimo vieta bei naujausiais sveikatos duomenimis siunčiami tiesiai į pagalbos centrą). Taip pat "The Aid" teikia ir elementarią fizinę pagalbą kaip atrama.