Kad galėtų pretenduoti į mero postą, Č. Daugėla 2007 metų pavasarį tik prieš pirmąjį naujos miesto tarybos posėdį tapo Socialdemokratų partijos nariu. Tačiau po dvejų metų jis buvo pašalintas iš partijos už jos kompromitavimą.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, partijos kolegų pyktį meras užsitraukė, kai paaiškėjo, kad yra įtariamas slėpęs pridėtinės vertės ir pelno mokesčius, kai vadovavo "Korto" bendrovei. Dėl to valstybė neteko 45 tūkst. litų.

Generalinė prokuratūra politikui buvo pareiškusi įtarimus dėl sukčiavimo. Prisipažinęs kaltu ir sumokėjęs baudą, jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Pašalintas iš Socialdemokratų partijos Č. Daugėla liko nepartiniu meru ir prisišliejo prie valdančiųjų konservatorių. Kandidatuodamas į merus žinomas verslininkas Č. Daugėla žadėjo prikelti Alytų, vadovauti skaidriai, todėl iš karto įgijo tarybos narių pasitikėjimą. Tačiau ne tik socialdemokratai, bet ir kitų partijų atstovai vis įžvelgdavo galimą mero viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Modernus stadionas, kainavęs 19 mln. litų, Dzūkijos sostinėje atidarytas beveik prieš tris savaites paskutiniu etapu stadione įrengiant futbolo aikštę,bėgimo takus ir lengvosios atletikos sektorių - darbų už 5,5 mln. litų buvo laimėjęs "Kortas". Šiai bendrovei iki 2007 metų, kol buvo išrinktas meru, vadovavo Č. Daugėla, dabar "Kortas" priklauso jo šeimai.

Daugelį statybos konkursų Alytuje pastaruoju metu laimi bendrovės, kuriose akcijų turi Č. Daugėla arba jo šeimos nariai. Su miesto meru siejama 11 statybos bendrovių, rašo „Lietuvos žinios“.

Kaip rašo „Kauno diena“, Alytaus mero patarėjo Ramūno Bielevičiaus tikinimu, Alytaus savivaldybės dar nepasiekė pareigūnų rekomendacijos nušalinti Č. Daugėlą iš užimamų pareigų ar laikinai sustabdyti jo įgaliojimus. Patarėjas tvirtino laukiąs oficialios informacijos.