Netrukus R. Klipčius policijai pranešė, kad meras darbe yra girtas. O paskutinis pranešimas buvo tarybos nario Vytauto Bulkos – jis pasiskundė, jog yra filmuojamas be leidimo.

Į savivaldybę atvykę pareigūnai išbuvo ten iki darbo dienos pabaigos. Jie paėmė tarybos narių paaiškinimus, tačiau jiems nepavyko pasikalbėti su V. Vigeliu – jo kabineto durys buvo užrakintos. Tiesa, penktadienį kažkas į komisariatą atnešė V. Vigelio pasirašytą pareiškimą dėl konflikto su tarybos nariais.

R. Klipčius ir K. Trapikas, pasak Švenčionių rajono policijos viršininko Arvydo Sinio, teigia, kad muštis puolė pats meras. Jiedu žadėjo kitos savaitės pradžioje atvykti į komisariatą ir parašyti pareiškimus dėl V. Vigelio elgesio.

TV3 „Žinios“ pranešė, kad meras, pasak opozicijos, vėl buvo išgėręs, nuo jo sklido alkoholio kvapas, kalbėjo nerišliai ir juos užsipuolė kumščiais. Per grumtynes net išlaužė medinių durų staktą, o vienam tarybos nariui suplėšė švarką.

„Taip pat jis man dar nugara stovint kirto į šoną su ranka“, - teigia Rimas Klipčius, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys.

Užsidarė kabinete

Tarybos nariai iškvietė policiją. Šiai atvykus V. Vigelis pabėgo į savo kabinetą ir jame užsibarikadavo. Prieš tai meras tikino, esą jis gėrė vaistus, o ne alkoholį. TV3 „Žinioms“ meras atsiliepė, bet sakė negalintis kalbėti.

Opozicija piktinasi, kad pareigūnai į šalia esančią savivaldybę vyko per ilgai ir atvykę nesiėmė veiksmų, kad būtų atrakintos durys. Tarybos nariai įtaria, kad policijos vadovai nori nuslėpti mero girtavimą.

„Švenčionių policijos vadovai suinteresuoti nuslėpti galimai nusikalstamos mero veikos požymius ir kartu tempti laiką, kad jis kuo greičiau išsiblaivytų“, - sako Kęstutis Trapikas, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys.

Policijos viršininkas nenoriai kalbėjo apie šį įvykį. Jis tvirtino esą niekada negirdėjęs, kad meras girtuokliauja ir neigė tarybos narių įtarimus, kad dangsto merą.

Tuo tarpu savivaldybės darbuotojai mūru stojo už merą. Visi tikino, esą mero kabinete nėra, nors net nematė incidento. Niekas taip pat nedrįso paimti atsarginius raktus ir atrakinti mero kabinetą. O mero patarėjai ir skyrių vedėjai kaip įmanydami bandė įtikinti, esą V. Vigelis dirba, tik nežinojo kur.

„Šiandien jis turėjo tris susitikimus, jis manęs nekvietė kartu važiuoti, todėl aš jums ir informacijos neteikiu, taip, aš žinau, aš neprivalau sakyti, kur jis yra, todėl kad... todėl, kad... “, - kalbėjo Audronė Linkuvienė, Švenčionių rajono mero patarėja.

Meras iš savo kabineto neišėjo iki pat darbo pabaigos, po to tarybos nariai ir žurnalistai buvo išprašyti iš pastato. Tad jei meras buvo savo kabinete, vakare galėjo drąsiai iš jo išeiti. Tuo tarpu opozicija išsiaiškina vis daugiau mero kelionės į Varšuvą detalių.

Gauta informacijos apie baudą

„Gavom informaciją, kad už tai, kad jie buvo išlaipinti iš lėktuvo, jie gavo iš viso 30 tūkst. eurų (baudą)", - TV3 „Žinioms“ teigė Kęstutis Trapikas, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys.

Pareigūnai aiškinsis konflikto aplinkybes, kol kas neaišku, kas savivaldybėje įvyko iš tikrųjų. Jei paaiškės, kad nė viena konflikto pusių rimčiau nenukentėjo, jiems gali būti pasiūlyta kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Tarybos nariai ir anksčiau yra kaltinę V. Vigelį girtavimu darbo vietoje. O šiomis dienomis kilo dar vienas skandalas - teigiama, kad skrendant į Paryžių V. Vigelis ir du jo kompanionai dėl girtumo buvę išlaipinti iš lėktuvo Varšuvos oro uoste.

V. Vigelis susilaiko nuo komentarų

Šeštadienį išplatintame Darbo partijos pranešime spaudai teigiama, kad Švenčionių savivaldybės meras Vytautas Vigelis atmeta politinių oponentų jam mestus įtarimus. Detaliau situaciją politikas žada pakomentuoti kitos savaitės pradžioje.

„Atsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją esu priverstas kol kas susilaikyti nuo bet kokių komentarų. Savo poziciją pateiksiu kitos savaitės pradžioje“, – pranešime cituojamas V. Vigelis.